in

Učenici OŠ Tar-Vabriga na županijskoj smotri Lidrano – Predstavili se Ekološkom pričom i autorskim monologom

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici Osnovne škole Tar- abriga pod vodstvom mentorice Adele Deković nastupili su na županijskoj smotri Lidrano 2024. u Puli. Svoj rad i talent učenici su pokazali u dvije kategorije.

U prvoj kategoriji, skupni scenski nastup, predstavili su se dramsko-scenskom igrom Ekološka priča, a u drugoj kategoriji, pojedinačni scenski nastup, predstavila je talentirana učenica 7. r. Katja Mihoković sa svojim monologom Neparna, pričom kojoj je Katja i autorica.

Bio je to važan trenutak za dramsku skupinu jer su učenici dobili priliku nastupiti na velikoj pozornici Doma hrvatskih branitelja u Puli te vidjeti uspješne dramske ostvaraje učenika iz drugih osnovnih škola naše županije.

Dramsko-scenska igra Ekološka priča, djecu, na primjeren način, potiče na razmišljanje o važnosti odvajanja otpada te istovremeno educira kako to činiti. Zbog toga je njezina važnost suvremena i posebna.

Iskrene čestitke svim predstavnicima škole: Nini Krizmanić, Niki Kocijančić, Iris Markotić, Luciji Lemo, Adrijanu Dekoviću, Paolu Mačiniću, Mariji Krizmanić, Katji Mihoković i Sari Jakovljević.

Ovo sudjelovanje na županijskoj smotri Lidrano svakako je potvrda talenta i predanosti učenika te predstavlja inspiraciju za buduće generacije umjetnika škole, poručili su iz OŠ Tar-Vabriga.

finida

POREČ: Odlično 2. mjesto za OŠ Finida na istarskom natjecanju iz informatike

pula knjižnica knjige

U knjižnici predavanje Marije Mogorović Crljenko: “Ljubav i/ili brak u srednjem i ranom novom vijeku”