in

U Poreču Dani flaute počinju koncertom renomiranih glazbenika

Četvrtak, 8. veljače 2024. u 19:15 sati – Koncertna dvorana Umjetničke škole Poreč na adresi Kandlerova ulica 2.

U Poreču počinju Dani flaute. Nastupit će duo u sastavu Samanta Stell, flauta i Sanel Jusić, gitara, te trio u kojem su Samanta Stell, flauta, Anamarija Lovrečić, harmonika i Sandro Vešligaj, klavir.

Samanta Stell je Osnovnu i Srednju glazbenu Školu Ivan Matetića Ronjgova završila u Puli u klasi prof. Regine Nožice. Studij flaute je diplomirala s odličnim uspjehom 1995. godine na Konzervatoriju “B. Marcello” u Veneciji, u klasi prof. Francesca Chirica, a zatimi I na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, klasa prof. Marine Novak.  Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Nicoleta, Artoaud, Ghianija, Lotti, Schmaisera, Karimi, Krajačić, Brachfeld. Nastupa solistički te kao članica niza komornih sastava i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic Flutes, Musicitta’ Band, Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet, MusiCity). Radi u Puli u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova kao profesor flaute. Članica je strukovnih udruženja: HDGU, HDS, HUOK, HDF, UDSU 

Sanel Jusić (Pula, 1993) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova – Pula, smjer gitara u klasi nastavnika Petra Koroljevića. Uz gitaru, maturirao je i matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Trenutno je student četvrte godine klasične gitare na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi Petra Čulića. Zaposlen je kao učitelj gitare u Umjetničkoj školi Poreč. Tijekom svojeg školovanja pohađao je seminare usavršavanja svjetskih priznatih profesora gitare – Jaime Zenamon, Costas Cotsiolis i Thomas Offerman. Finalist je međunarodnog natjecanja Guitar Art Festival u Beogradu kao i drugih međunarodnih natjecanja

Sandro Vešligaj (Pula, 1991.) maturira na klavirskom (u klasi Biserke Kuhta, prof.) i teorijskom odjelu u GŠ Ivana Matetića-Ronjgova u Puli. Na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava preddiplomski i diplomski studij klavira pod mentorstvom prof. art. Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava i sveučilišni poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao je u Bergamu na “AccademiaMusicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Perosi” u klasi čuvenog ruskog klavirskog pedagoga Konstantina Bogina od 2018-2020.g. Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Dobitnik je Oskara znanja za ak.g. 2011/12. Koncertira kao solist i komorni glazbenik u zemlji i inozemstvu. Ističu se i njegovi solistički recitali u maloj dvorani Lisinski, HNK Split, INK, KC Beograd,… Od 2020.g.  obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Umjetnički je voditelj ciklusa za mlade Glazbeni poučak te umjetnički ravnatelj i izvršni producent Pulske klasične zime.

Anamarija Lovrečić (Pula, 1983) završila je osnovnu glazbenu školu u Poreču u klasi profesorica Vilijane Šugar i Đeni Dekleva-Radaković. Srednju glazbenu školu u Puli, završila je u klasi profesora Franka Bošca. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Puli u klasi profesora Denisa Modrušana. Dobitnica je prestižnih nagrada na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima kao solistica, u komornim sastavima i harmonikaškim orkestrima. 

Kao predstavnica Republike Hrvatske, nastupila je na Svjetskom trofeju harmonike u Portugalu (2000. g.), Francuskoj (2005.g.) i na prvom online izdanju natjecanja 2020. g. 

Trenutno pohađa Post-graduate level suvremene glazbe na“Conservatorio Santa Cecilia” u Rimu u klasi profesora Massimiliana Pitocca. 

Pedagoškim se radom bavi od 2005. g. te je zaposlena kao učiteljica mentorica u Umjetničkoj školi Poreč. 

2023. je godine osvojila Oskara znanja za postignute rezultate na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te je nagrađena Godišnjom nagradom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za postignute rezultate u pedagoškom radu.

Dobinici medalja na Oleumu Olivarumu u Krasici 2023.

U Krasici pripreme za Oleum olivarum – TZ Buje poziva maslinare da prijave svoja ulja na ocjenjivanje

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorska - Ilustracija

U nesreći u Istri ozlijeđene dvije žene: Vozačica (63) sletjela van ceste i udarila u stijenu. Auto završio na krovu