in

U srijedu u porečkom kazalištu “Ljubavna pisma” Kazališta Planet Art

Ljubavna pisma - Foto POU Poreč

U srijedu, 20. 12. 2023. s početkom u 20 sati u kazalištu Poreč igra predstava Ljubavna pisma, najnovija produkcija zagrebačkog Kazališta Planet Art. U režiji, adaptaciji i ulogama Marka Torjanca i Slavice Knežević, ova je melodrama najizvođenija ljubavna priča na svijetu. 

Melodrama Ljubavna pisma najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A. R. Gurneyja. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu. U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji  te autori dramaturške prilagodbe.

Protagonisti priče su Andrew i Melissa, prijatelji iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi i nastavlja se cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima. U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar, dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti? Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, ali i poneko sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi. 

Ulaznice su dostupne na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom od 7 do 11 sati i uz prethodni poziv na broj 052/887-218 te jedan sat prije početka predstave.

Foto Općina Vižinada

Najslađi prijem u Vižinadi: Darovi za sve novorođene bebe

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode 20. prosinca 11 naselja kod Poreča, Sv. Lovreča i Vrsara