in

Najslađi prijem u Vižinadi: Darovi za sve novorođene bebe

Foto Općina Vižinada

Kao općini koja nosi epitet “Općina prijatelj djece” jedno od najvažnijih i najdražih događanja u Vižinadi svake godine svakako je blagdanski prijem za novorođene bebe. Uvijek se organizira krajem godine i na njega roditelji dovode bebe rođene tijekom tekuće godine, pa je tako u ponedjeljak 18. prosinca u općinskoj vijećnici upriličen prijem za 11 beba rođenih tijekom 2023.

U toploj i ugodnoj atmosferi, uz nasmijane i sretne roditelje, svaka beba dobila je od Općine Vižinada prigodan poklon, velikog medu. A svaki taj medo znači da je Vižinada, malena općina s 1.200 stanovnika, zapravo dala značajan doprinos natalitetu na regionalnoj i državnoj razini, u vremenima kad je važnije nego ikad povećati broj novorođene djece u Hrvatskoj te poboljšati demografsku sliku.

-Općina Vižinada na brojne je načine potpora mladim obiteljima te se stalno osmišljavaju novi načini koji mladim roditeljima olakšavaju život i funkcioniranje. Jedan od njih je svakako i potpora za novorođenu djecu koja u 2023. godini iznosi 265,45 eura za prvo dijete u obitelji, za drugo 398,17 eura, za treće 530,89 eura te za četvrto i svako sljedeće 663,61 eura, saznajemo u Općini Vižinada.

Foto Grad Poreč - Škola u Novoj Vasi

Odlično napreduje obnova fasade i sanitarija u škola u Novoj Vasi

Ljubavna pisma - Foto POU Poreč

U srijedu u porečkom kazalištu “Ljubavna pisma” Kazališta Planet Art