in

Velik interes za dječje radionice – u Baderni je bilo odlično, sljedeće kreativno druženje u Novoj Vasi

Što znači biti bogat, što znači biti slavan, kakve darove volimo dobiti, sanjamo li da ćemo jednom postati slavni, samo su neka od pitanja na koja su mudro odgovarala djeca, mali polaznici prve u nizu edukativno kreativne radionice u organizaciji Gradske knjižnice Poreč koja se održala prošloga petka u knjižničnom stacionaru u Baderni. Knjižničarka Zorana Geržinić vodila je djecu kroz stihobasnu „Ovca koja je željela puno novca“, autorice Dijane Merey Sarajlija, a potom su mališani uz pomoć volonterke stacionara, Samante Štifanić, izradili ovčice koje će ih uvijek podsjećati da možemo biti bogati i bez puno novca, priopćila je Gradska knjižnica.

Zbog velikog interesa djece za edukativno-kreativne radionice „Petkom u pet“ koje se provode u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč, porečka je knjižnica pokrenula novi val radionica u svojim knjižničnim stacionarima kako bi ljubav prema čitanju približila svojim najmlađim korisnicima koji su udaljeni od matičnog odjela. Kroz čitanje priča i likovno stvaralaštvo radionice mališanima pomažu usvojiti određena znanja i vještine, potiču kreativnost i maštu, omogućavaju razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Knjižnični stacionar u Baderni otvoren je 2015., a to je četvrti po redu knjižnični stacionar Gradske knjižnice Poreč, uz one u Červar Portu, Novoj Vasi i Varvarima. Stacionar broji više od 800 naslova knjižne građe, a otvoren je petkom od 17 do 19 sati. Ovaj mali kutak Mjesnog odbora Baderna idealno je mjesto gdje svi ljubitelji pisane riječi mogu pronaći dobro štivo za sebe, a djeca, uz slikovnice i društvene igre kvalitetno mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

Članstvo u knjižničnom stacionaru je besplatno.

Porečka knjižnica najavljuje nove radionice i u drugim stacionarima, a sljedeći je na redu stacionar u Novoj Vasi, a to će ujedno biti i prilika da se ljubiteljima knjige i čitanja predstavi novi prostor stacionara s još većim izborom knjiga.

Uz svoje brojne programe porečka knjižnica pruža djeci vještine neophodne za cjeloživotno učenje i pismenost, osposobljavajući ih da sudjeluju i pridonose kvaliteti života zajednice.

A velika posjećenost edukativno-kreativnih radionica na Maraforu samo je novi vjetar u leđa knjižničnoj djelatnosti da na kvalitetan i maštovit način zavuku djecu u svijet knjiga.

-Na ovaj se način podiže kvaliteta života u zajednici, a veseli nas da sada i djeca, kojoj je porečki Odjel za djecu i mlade daleko, imaju „Petkom u pet“ na dlanu, poručili su iz knjižnice.

Foto: Gradska knjižnica Poreč

Kuglački turnir za Dan žena u Poreču 6. ožujka

Radionice zdrave prehrane za najmlađe u porečkom vrtiću