in

VELIKA ČAST: Porečki harmonikaši nastupali u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki harmonikaši David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić uspješno nastupali na Danima Glazbenog učilišta Elly Bašić u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu na Koncertu 7. ožujka 2024. godine.

Umjetnička škola Poreč pozvana je od Glazbenog učilišta Elly Bašić Zagreb na svečani koncert te se posebno zahvaljujemo dragom domaćinu na pozivu i odličnoj organizaciji i gostoprimstvu. 

Naime, Glazbeno učilište Elly Bašić je od 6. do 16. ožujka 2024. obilježavalo dan svoje škole, a koncert u Lisinskom je bio poseban događaj u kojem su, uz domaćine i učenike Umjetničke škole Poreč, sudjelovali i učenici iz Rijeke, Dubrovnika, i Ljubljane. 

Umjetničku školu Poreč je u ovoj prigodi predstavljao solist David Pršurić te već dobro poznati Harmonikaški kvartet kojeg sačinjavaju učenici petog i šestog razreda osnovne glazbene škole: David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić. Kvartet harmonika, kao i solist David Pršurić, oduševili su publiku u do kraja ispunjenoj dvorani svojim efektnim i izrazito muzikalnim nastupom. Pozitivna reakcija publike uz očito oduševljenje nimalo ne čudi s obzirom da se radi o višestruko nagrađivanim učenicima, pobjednicima na državnim i međunarodnim natjecanjima. 

Foto Umjetnička škola Poreč
Foto Umjetnička škola Poreč

David Pršurić je zajedno s mentorom Paolom Peruškom, učiteljem savjetnikom, odabrao i pripremio skladbu „Rock toccata“ (J. Derbenko), dok se Kvartet kojeg je pripremala učiteljica Romina Legović, predstavio publici s dvjema skladbama: „Happy Juninor’s Trip to Balkan – I. Entlag der Donau“ u obradi G. Hummel i R. Legović te „Harmonikaši sviraju Jazz“ (J. Derbenko). 

Umjetničkoj školi Poreč i učenicima koji su nastupali na ovom koncertu to je bila izuzetna prilika predstaviti se široj publici u gradu Zagrebu i to upravo u koncertnoj dvorani u kojoj su nastupala mnoga poznata glazbena imena iz Hrvatske i svijeta.

-Naravno da ovakvih uspjeha učenika ne bi bilo bez pomoći dragih roditelja koji s razumijevanjem i bezrezervno podržavaju rad svih nas u Umjetničkoj školi Poreč. I Tom prigodom koncertu su prisustvovali svi roditelji zajedno s braćom i sestrama što još jednom pokazuje najveću podršku ovim divnim učenicima koji uspješno pohađaju dvije škole. Posebno želimo zahvaliti ravnateljima i djelatnicima OŠ Finida i OŠ Jože Šurana Višnjan – PŠ Kaštelir, na podršci i razumijevanju zbog čestih izostanaka učenika sa nastave, poručila je ravnateljica Sanjica Sara Radetić.

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici iz Tara, Višnjana, Kaštelira i Vižinade u Hrvatskom saboru

Marko Ferenac - Foto Općina Vižinada

Dogradnja vrtića u Vižinadi: Općina dobila bespovratna sredstva od države