in

Učenici iz Tara, Višnjana, Kaštelira i Vižinade u Hrvatskom saboru

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učiteljica Marina Dželalija Jakominić iz Osnovne škole Tar-Vabriga odvela je učenike petog razreda, polaznike izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja, na terensku nastavu u Zagrebu . 
Posjetili su Hrvatski sabor gdje su uz stručno vodstvo prošetali kroz najbitnije prostorije koje su do sada imali prilike samo vidjeti na televiziji. Imali su čast s galerije desetak minuta pratiti sjednicu.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Potpredsjednik Sabora, Željko Rainer, u jednom trenutku pozdravio ih je pročitavši imena prisutnih škola. Uz pljesak nazočnih zastupnika na sjednici ustali su se i pozdravili prisutne.


Nakon posjeta saboru prošetali su kišnim Zagrebom i preko Zrinjevca otišli u Tiflološki muzej, muzej namijenjen osobama s oštećenjem vida i slijepim osobama, ali i osobama s oštećenjem sluha.
Tamo su, uz stručno vodstvo, imali prilike vidjeti početke obrazovanja djece s oštećenjem vida u Hrvatskoj, krajem 19. stoljeća.

Vidjeli su skulpture slijepih umjetnika i slike prilagođene slijepim posjetiteljima. Pokušali su pisati brajicom. Imali su prilike iskusiti kako je slijepim osobama u tamnoj sobi.

Na izletu je sudjelovalo 48 učenika iz škola OŠ Tar-Vabriga, OŠ Višnjan, PŠ Kaštelir i PŠ Vižinada, uz pratnju učitelja Građanskog odgoja i obrazovanja.

gradska uprava poreč palača

Stipendije za porečke učenike i studente među najvišima u Hrvatskoj 

Foto Umjetnička škola Poreč

VELIKA ČAST: Porečki harmonikaši nastupali u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski