in

VIŽINADA: Otvorene prijave za likovni ex tempore Zajednice Talijana „ARS SACRA“

Zajednica Talijana Vižinada organizira ex tempore „Ars Sacra“ koji će se održati 28. rujna.

Prijave i pečatiranje podloga počinju danas, 23. rujna i traju do petka, 27. rujna, svakog dana od 9 do 11 sati u Zajednici Talijana, odnosno u Turističkoj zajednici od 9 do 14 sati.

To je moguće učiniti i izvan Vižinade, pa ako je nekome lakše prijaviti se može u Poreču, u Klubu Galija danas, 23. rujna, od 18 do 19 sati gdje se nalazi prostor Likovne udruge Poreč, te u Puli, u Galeriji Milotić u Ulici 43. istarske divizije 10, od danas pa do 26. rujna od 10 do 13 sati.

Svaki sudionik moći će pečatirati dvije podloge. Teme radova su sakralne i slobodna. Format ne smije biti manji od 50 x 50 centimetara ili, ako se radi o instalacijama, ne smiju prelaziti 1 kubični metar.

Sudionici će izložiti uokvirene radove kod Batisteline barokne šterne na trgu u Vižinadi od 9.30 do 15.30 sati u subotu, 28. rujna.

Na poleđini radova mora se nalaziti listić kojeg sudionici dobivaju prilikom prijave, a na kojem je navedeno ime i prezime sudionika, adresa, naslov rada, slikarska tehnika te vrijednost slike izražena u kunama ili eurima.

U slučaju lošeg vremena događaj će se preseliti u Dom kulture.

Predsjednica žirija bit će Lorella Limoncin Totha članovi Marino Baldini i Ester Diklić.
Prva nagrada je 3.000 kuna, a dodjeljuje je Općina Vižinada. Druga iznosi 2.000 kuna i dat će je Zajednica Talijana Vižinada, a treću od 1.000 kuna Turistička Zajednica općine Vižinada.

Proglašenje pobjednika bit će u subotu u 17 sati kod Batisteline šterne.

FOTO: Jadranom plovi jedna od najljepših jedrilica na svijetu, a cijena tjednog najma ostavlja bez riječi

U Poreču besplatni koncerti VOJKA V, RUNDEKA, PIPSA, STUBLIĆA i RAMBA AMADEUSA