in

VRSAR: Martin Močibob pobjednik fotonatječaja MONTRAKER, druga Lara Deak, a treći Jože Pristavec

Pobjednička fotografija

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar organizirali su Foto natječaj Montraker. Svi zainteresirani fotografi mogli su do zadanog roka poslati najviše tri fotografije s temom Skulptura u nastajanju ili Skulptura u prostoru. Ukupno je prijavljeno 11 autora s 32 fotografije.

Martin Močibob s fotografijom Nastajanje dobio je prvu nagradu (3.000 kn), drugo je osvojila Lara Deak s fotografijom Aphrodite (2.000 kn), dok je Jože Pristavec s fotografijom Moai dobio treću nagradu (1.000 kn).

Odluku je donio žiri u sastavu: Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti, Sebastijan Vojvoda, akademski slikar, voditelj likovnih djelatnosti Učilišta i Andi Bančić, profesor likovne kulture, referent za likovnu djelatnost Učilišta.

Nagrade će fotografima predati direktorica Turističke zajednice Općine Vrsar Natalija Vugrinec. Sve nagrađene fotografije tiskat će se u katalogu Montrakera za 2019. godinu.

 Fotografija Martina Močiboba koristit će se na svim promotivnim materijalima za sljedeće izdanje Montrakera, priopćeno je iz Učilišta.

Šampion 13. Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu MORENO MEKIŠ iz VIŽINADE

POREČ: Završio HOW festival: “Najveća opasnost na društvenim mrežama su nove generacije”