in

VRSAR: Prijavite se na FOTONATJEČAJ MONTRAKER u sklopu kiparske škole

Kiparska škola Montraker - Foto Andi Bančić

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2021. Natječaj se organizira kao dodatni program međunarodne studentske kiparske škole Montraker koja se održava od 30. kolovoza do 11. rujna 2021. godine.

Kiparska škola Montraker – Foto Andi Bančić

Škola je nastala kao platforma za praktičan rad studenata likovnih akademija u smjeru kiparstva. Od 1991. godine nastalo je više od stotinjak skulptura u kamenu koje su postavljene u Vrsaru i okolici.

Natjecatelji mogu birati između dviju tema: Skulptura u nastajanju – Fotografiraju se sudionici 31. međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji će od 30. kolovoza do 11. rujna stvarati skulpture u kamenu u istoimenom kamenolomu u Vrsaru. Radno vrijeme studenata je 8 – 12 i 16 – 19 sati svakim danom osim nedjelje.

Suzana Devčić – Oblutak 1991. – Fotonatječaj Montraker – Vrsar

Skulptura u prostoru

Fotografiraju se skulpture koje su nastale od 1991. godine u radu međunarodne studentske kiparske škole Montraker i koje su postavljene u javni prostor Vrsara. Naglasak je na odnosu skulpture i prostora oko nje. Kartu Vrsara s obilježenim lokacijama skulptura natjecatelji mogu zatražiti u uredu Turističke zajednice Općine Vrsar.

Svaki natjecatelj može prijaviti do tri fotografije. Fotografije se šalju digitalno e-poštom na montraker@poup.hr najkasnije do 19. rujna 2021. godine. U naslovu e-poruke obavezno napisati ZA FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2021.

Pri prijavi treba upisati sljedeće podatke: Ime i prezime, adresu, broj telefona i nazive fotografija. Fotografije za prijavu ne smiju prelaziti 500 kb po fotografiji.

Pristigle fotografije pregledat će žiri u sastavu: Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti, Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i Andi Bančić, profesor likovne kulture.

Žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će dobiti slijedeće nagrade: 3.000 kn za prvo, 2.000 kn za drugo i 1.000 kn za treće mjesto.

Žiri će napraviti i uži izbor fotografija koje će biti izložene na izložbi u rujnu 2022. godine u sklopu programa međunarodne studentske kiparske škole Montraker. Organizatori si osiguravaju pravo korištenja nagrađenih fotografija u propagandnim materijalima te se obavezuju navesti ime autora pri svakom objavljivanju.

Dodatne informacije mogu se zatražiti na adresi e-pošte montraker@poup.hr i broju telefona 091 431 59 59 (zvati 8 – 15 sati).

Još jedan bankomat na meti razbojnika

TRADICIONALNI SUSRET NA VRBANOVICI – Petrović: “Antifašizam, poštivanje ljudskih prava i suživot temeljne su vrijednosti našeg identiteta”