in

VRSAR: Zatvorena kiparska škola MONTRAKER – diplome za Luciju Jelić, Eriku Močibob, Josipa Blaževića i Nadju Andželović

Jučer je u vrsarskom kamenolomu Montraker zatvorena 29. međunarodna studentska kiparska škola Montraker.

Povjesničarka umjetnosti Vilma Bartolić predstavila je ovogodišnje skulpture koje su studenti s akademija iz Zagreba, Rijeke, Splita i Ljubljane izrađivali tijekom zadnja dva tjedna.

Umjetnički direktor škole Peruško Bogdanić podijelio je studentima diplome, a ove su godine to bili Lucija Jelić (mentor Peruško Bogdanić) s Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, potom Erika Močibob (mentor Želimir Hladnik) s Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, Josip Blažević (mentor Nikola Džaja) s Umjetničke akademije Split i Nadja Andželović (mentor Metod Frlic) s Likovne akademije Ljubljana.

Program su svojim nastupom obogatile učenice Umjetničke škole Poreč – Područnog odjela Vrsar Lucija Mišetić i Nina Poropat koje su svirale na gitari.

Suorganizatori ove manifestacije su Pučko otvoreno učilište Poreč, Općina Vrsar i Turistička zajednica Općine Vrsar.

Od samih početaka u organizaciji škole pomažu i lokalne tvrtke – Maistra se brine za smještaj i prehranu sudionika, dok Kamen Pazin donira blokove kamena koje studenti obrađuju.

Za postavljenje skulptura u javni prostor zaduženo je komunalno poduzeće Montraker iz Vrsara.

Međunarodna studentska kiparska škola potpomognuta je i sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

NEOBIČNA NESREĆA: Žena i dijete ozlijeđeni – S parkirališta auto sletio s visine od dva metra

USUSRET EU DIREKTIVI O ZABRANI JEDNOKRATNE PLASTIKE: U Bonacima kod Poreča jedini hrvatski pogon za proizvodnju SLAMČICA OD PAPIRA