in

Zatvorena BOOKtiga: za porečku knjižnicu prikupljeno 9.300 kuna – neprodane knjige donirane rovinjskoj bolnici

Završena je još jedna porečka BOOKtiga, i to rođendanskom proslavom! Naime, ove godine Alan Ford, legendarni strip uz koji su odrastale generacije, slavi svoj 50-ti rođendan. A Gradska knjižnica Poreč je za ovaj jubilej okupila u subotu navečer brojnu zainteresiranu publiku, ljubitelje ovoga talijanskoga stripa, na promociji 2. izdanja knjige “Cvjećarnica u Kući cveća – kako smo usvojili i živeli Alana Forda”, izdavačke kuće Jesenski i Turk, autora, marketinškog stručnjaka i novinara Lazara Džamića. Autor Lazar Džamić, svestrani je umjetnik, profesionalni novinar, urednik, pisac, ugledni marketinški stručnjak, autor više stručnih knjiga o odnosima s javnošću i fenomenologiji komunikacije. Na opuštenoj i zanimljivoj promociji govorilo se o Alanu Fordu, o njegovoj kultnoj važnosti, o fenomenu jedne kulture i simbolu jednoga vremena.  Zanimljivo je bilo poslušati sudbinu ovoga stripa koji je bio popularniji u bivšoj Jugoslaviji nego u svojoj domovini. Publika se zabavila slušajući citate Broja Jedan, Debelog Šefa, Boba Rocka, Jeremije, Sir Olivera i Alana, prisjećajući se kako je na njih djelovao strip čije su nove brojeve s nestrpljenjem iznova iščekivali.

Nakon predstavljanja, koje je moderirala ravnateljica knjižnice Irides Zović, rezala se torta u čast rođendanskoj proslavi i BOOKtigi. Nazdravila je publika i porečkoj knjižnici, koja već dvanaest godina okuplja sve ljubitelje čitanja, a dojmljive su bile i riječi gosta Lazara Džamića kako se porečka knjižnica nalazi na savršenom mjestu, mjestu gdje se spajaju dva najbolja mirisa, miris mora i miris knjiga!

Djelatnice knjižnice izuzetno su ponosne na još jednu BOOKtigu, koja je s pregršt događanja nanovo okupila brojne zaljubljenike u knjigu i čitanje, te u povijesnu jezgru privukla domaće i turiste.

Gradska knjižnica Poreč zahvaljuje svim građanima na doniranim knjigama, a posebno rovinjskoj knjižnici „Matija Vlačić Ilirik“ na bogatoj donaciji za prodajni sajam BOOKtižin.

Na sajmu je prodano 800 knjiga, a prihod od 4. javne aukcije starih knjiga i tiskovina, antikvari Tomo Vučinić i Rok Glavan donirali su knjižnici i još jednom potvrdili svoju prijateljsku vezu s Gradskom knjižnicom Poreč i BOOKtigom, čiji su dionici od njezinih samih početaka.

Tako je na ovogodišnjoj BOOKtigi prikupljeno 9.302 kune koje će knjižnica utrošiti na novi koncept prostorne signalizacije u knjižnici, a koja će korisnicima omogućiti brže i učinkovitije pretraživanje knjižničnog fonda.

Više od tisuću knjiga iz područja beletristike, koje su preostale od prodajnog sajma, donirane su bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ u Rovinju, a na taj će način pročitane knjige pronaći svoj novi put do čitatelja, priopćeno je iz knjižnice.

Foto: Jelena Prekalj

VRSAR: Praznik rada na Montrakeru uz sport, zabavu za djecu, glazbu i besplatni grah

KOD SLAPA SOPOT: Pao u potok s visine od 6 metara i teško se ozlijedio