in

Zborašice novigradske Lavande gostovale u Italiji

Zbor Lavanda iz Novigrada

Protekli vikend članice ženskog pjevačkog zbora Lavanda iz Novigrada nastupile su na međunarodnoj manifestaciji pod nazivom „Pomeriggio insieme“ (Popodne zajedno), koje je održana u talijanskom gradu Monfalconeu. Manifestaciju, na kojoj su nastupili izvođači iz Italije, Slovenije i Hrvatske, održana je u velikoj dvorani Rekreacijskog centra Mons O. Foschiat, otvorili su Luka Waldner, u ime domaćina, Ticiana Majoretto kao predstavnica grada Monfalconea te Gian Carlo Murković, u ime Hrvatske zajednice iz Trsta.

Nakon svečanog otvaranja, održana je promocija knjige pod nazivom „Svit je lip“, pjesnika Stipe Cvitana iz Portoroža. On, nažalost, zbog bolesti nije mogao prisustvovati prezentaciji, pa su knjigu pjesama predstavile Iliriana Croata Medur i Ružica Stošić, članice HKD Istra iz Pirana, čiji je član i sam autor knjige. Kulturno umjetnički program započeo je prigodnim božićnim recitalom učenika, polaznika osnovne škole na hrvatskom jeziku koja se održava u Monfalconeu, da bi se nastavio nastupom mješovitog pjevačkog zbora Univerziteta treće životne dobi (iz Monfalconea), koji su se pod vodstvom dirigentice France Zanolla publici predstavili prigodnim Božićnim skladbama.

Članice ženske klape Fortuna HKD Istra iz Pirana prisutnima su izvele nekoliko dalmatinskih narodnih skladbi, dok su članice ženskog pjevačkog zbora Lavanda iz Novigrada, pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića, prvo izvele nekoliko narodnih skladbi iz Istre i Dalmacije, da bi ovu međunarodnu manifestaciju zaključile nizom prigodnih božićnih skladbi, koje je publika nagradila velikim apalauzom.

Ovu tradicionalnu međunarodnu manifestaciju organizirali su Recreatorio Mons O. Foschiat i Circolo San Giuseppe APS iz Monfalconea te Hrvatska zajednica iz Trsta uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Foto Ester Diklić

KAŠTELIR: Druženje umirovljenika na završnoj godišnjoj skupštini

Foto Hrvatska pošta

Pošta upozorava: “Nemojte odgovarati ni otvarati…”