in

Županu Miletiću uručena „Monografija Bošnjaka Istre“

Istarski župan Boris Miletić i njegov zamjenik Tulio Demetlika sastali su se danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli s predsjednikom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije Muhamedom Muratagićem i Mehmedom Džekićem, autorom knjige „Monografija Bošnjaka Istre“.

Knjiga je izdana u 700 primjeraka, a u sufinanciranje se uključila i Istarska županija, za što je župan Miletić izrazio veliko zadovoljstvo budući da se radi o djelu koje potvrđuje istarske posebnosti i naš način života.

– U Istri smo iznimno ponosni na naše manjinske zajednice, a naše različitosti su ono što nas spaja. Koristim priliku da se zahvalim na vašem doprinosu u izgradnji tolerantne, miroljubljive i multikulturalne Istre, poručio je župan Miletić naglasivši kako će i u novoj ulozi župana, njegova vrata, kako Bošnjacima, tako i svim drugima manjinskim zajednicama, biti uvijek otvorena.

Muratagić se osvrnuo na knjigu kazavši kako je u njoj realno prikazan život Bošnjaka sa svim tradicionalnim vrijednostima, nacionalnim, kulturnim, jezičnim, vjerskim i političkim identitetom, a značajna je kako za Bošnjake Istarske županije, tako i za širu lokalnu i regionalnu zajednicu.

Autor knjige uručio je primjerak knjige županu, zahvalivši se na podršci.

POREČ: Svečana promocija agrotehničara i ekonomista Srednje škole Mate Balote Poreč

voda čaša ilustracija

Bez vode 14. srpnja okolica Poreča