in

POREČ: Svečana promocija agrotehničara i ekonomista Srednje škole Mate Balote Poreč

U dvorištu Srednje škole Mate Balote u Poreču danas je održana svečana promocija maturanata agrotehničara i ekonomista, kao i najboljih učenika generacije. Učenicima su se na promociji pridružile njihove razrednice Mirela Marković, Marija Krivošija i Katarina Justić, te profesori, ravnatelj Krešimir Bronić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Kako je na otvorenju podjele napomenuo ravnatelj, posljednje dvije školske godine sigurno su bile izazov za današnje maturante jer su se školovali u posebnim uvjetima.

– Upravo zbog tih iskustva vjerujem da ste pripremljeni za sve izazove i poslove. Onima koji nastavljaju sa školovanjem želim da budu uporni, te da vjeruju u sebe i svoje ciljeve. Nagrađeni maturanti za odlične uspjehe i sudjelovanje na natjecanjima su agrotehničari Christofer Bravar i Patrik Paljuh, dok su iz ekonomskog programa nagrađene Deborah Milokanović, Josipa Vinkerlić, Matea Banko, Ilenija Milanović, Melanija Milanović i Lucija Vukdenović.

Učenici generacije, sukladno pravilima i bodovanju Nastavničkog vijeća Srednje škole Mate Balote po sektorima obrazovanja, su, za sektor ekonomije, trgovine i poslovne administracije Deborah Milokanović koja je tijekom školovanja postizala odličan uspjeh s uzornim vladanjem, u završnoj godini školovanja predstavljala je školu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika te osvojila 1. mjesto na listi A, a također je sudjelovala u europskom projektu YEYS kao predstavnica Hrvatske.

Vrlo je aktivno sudjelovala i u stvaranju promo-spota škole za ekonomsko usmjerenje. Učenikom generacije za sektor poljoprivrede proglašen je učenik Cristofer Bravar, koji je tijekom četiri godine postizao odličan uspjeh s uzornim vladanjem, a sudjelovao je i u projektu Erasmus + „Maslinovo ulje i janjetina…Što još?“ Učenici koji su konkurirali za naslov Učenika generacije – Matea Banko, koja je ujedno i dobitnica Oskara znanja, Lucija Vukdedović, Ilenija Milanović, Melanija Milanović i Norman Zakinja proglašeni su Ponosom generacije.

Srednja škola Mate Balote Poreč – Svečana promocija

– I sam sam bio učenik ove škole, u kojoj sam završio opću gimnaziju, pa sam posebno sretan da vam mogu čestitati na uspjesima i završenom školovanju. Uvijek volim reći je pred vama sada novo razdoblje života – da otiđete na daljnje školovanje, da radite, razvijate se, ali i da nam se vratite u naš grad, kako bi sudjelovali u njegovom razvijanju, uređivanju i kreiranju kvalitetnijeg života, čestitao je gradonačelnik Peršurić.

Nakon podjele diploma maturantima, razredi su se po još jedan put zajednički fotografirali na ulazu u školu sa svojim razrednicima, za uspomenu na jedno od zasigurno najljepših životnih razdoblja.

opća bolnica pula mornarička covid odjel

PROJEKT OD 22 MILIJUNA KUNA: Mornarička bolnica postaje sveučilišni kampus

Županu Miletiću uručena „Monografija Bošnjaka Istre“