in

Lions klub Poreč i prijatelji poklonima obradovali djecu iz „Vesele kuće“

Članovima Lions kluba Poreč je pošlo za rukom da zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz Hrvatsko – njemačkog društva Istre, Britanskim društvom i Lions klubom Pula obraduju istarske mališane i time unesu toplinu u ovogodišnji istarski Advent.

Usprkos otežanim okolnostima koje diktira pandemija, porečki Lionsi su aktivirali 15-tak članova gore navedenih klubova da bi s puno ljubavi zajednički pripremili 26 poklon paketića za djecu iz dječjeg vrtića „Vesela kuća“ romske manjine u Puli. Članovi Lions kluba Pula su se pridružili ovoj lijepoj akciji donacijom veće količine osvježavajućih pića.

 Tako je protekle srijede  mala delegacija, koju je sačinjavala nekolicina članova ovih klubova, srdačno dočekana od strane uprave vrtića i predsjednika romske manjine u Istri,  Velija Huseinija. Nakon izmijenjenih pozdravnih riječi dobrodošlice, te dodjele zahvalnica donatorima, uslijedilo je uručivanje poklona. Zbog epidemioloških mjera ovom prigodom je prisustvo djece izostalo kod primopredaje, ali će im pokloni biti naknadno uručeni.  Svako dijete će dobiti njemu namijenjeni paketić s igračkama, bojicama, slatkišima i drugim zanimljivim stvarima.

Da podsjetimo, Lions Klub Poreč je ovim posjetom samo nastavio dugogodišnju uspješnu suradnju Lionsa s predstavnicima nacionalne manjine Roma. Ovom suradnjom Lionsi aktivno doprinose  uspješnoj integraciji članova romske manjine u Istri, a posebno nove generacije mladih romskih sugrađana u našem društvu, poručila je Snježana Gutbier-Vidović iz porečkih Lionsa.

TAR: Učenici se uključili u virtualnu kros ligu

Rukometaši Poreča poraženi na domaćem terenu, samoizolacija ostavila traga