in

Rukometaši Poreča poraženi na domaćem terenu, samoizolacija ostavila traga

Foto Bernard Ritoša

Rukometaši Poreča po drugi put ove sezone poraženi su od Dubrave rezultatom 22:26 (10:12). U teškom susretu nakon novog kruga samoizolacije Poreč je pokazao da se teško vratiti u potpunosti u ritam iako su davali sve od sebe na terenu. Gostujući sastav odvojio se pred kraj prvog poluvremena i to nekako održavao do samog kraja iako naši igrači nisu posustajali. Momčad Poreča se sada okreće susretu protiv Sesveta koji je na rasporedu za samo tri dana.

Utakmicu je trener Ilija Lovrinović morao je početi bez Antonija Pribanića koji će neko vrijeme biti odsutan zbog ozlijede lista, a vratar Ivan Vekić tek je pred susret izašao iz produžene samoizolacije. Ostatak momčadi je pred utakmicu odradio tek nekoliko treninga, također, zbog odrađene samoizolacije stoga su igrači morali dati sve od sebe na terenu. Ni Dubrava nije stigla u Poreč u mnogo boljem stanju, ali barem kompletna.

Počelo je vrlo dobro za domaću momčad. Poreč je poveo s 2:0, dok Dubrava do tog trenutka nije zapucala prema golu. Porečani su pokazali čvrstu obranu pa je i Erik Krbavčić upisao dvije povezane obrane zahvaljujući za 3:1. Priliku za odvajanje naši momci nisu iskoristili pa je Dubrava preko Nikole Kaštelana smanjila na 2:3. No, ponovno je pojačao Poreč i uspio se odvojiti preko Luke Moslavca na 6:3. Dubrava nije pokazala obranu kakvu smo imali prilike gledati u prvom susretu u Zagrebu, ali je i dalje vukla brzi rukomet kada je imala priliku za to.

Držao je tako Poreč jedno vrijeme prednost, Krbavčić je bio dobar na golu sve dok i Dominik Marković ne upisuje obranu i pomaže svom napad da ponovno sustigne na minus jedan (7:8). Sve je pokazivalo da ćemo gledati odličnu rukometni borbu. Do prvog izjednačenja u utakmici dolazi u 27. minuti kada Toni Vinković postavlja 9:9, a vrlo brzo Veprovi i preuzimaju vodstvo (10:9). Poreč je upao u malu crnu rupu s obzirom na to da je posljednji gol postigao u 21. minuti. Post od pogodaka prekida Matija Rađaković osam minuta kasnije, ali ništa se puno ne mijenja do isteka 30. minute. Dubrava je na odmor otišla s prednosti od dva pogotka (12:10).

I drugo poluvrijeme krenulo je malo usporenije, trebalo je šest minuta da se Poreč posloži i polukontrom Filip Perić smanji na 14:15. S druge strane je Dubrava zaredala tehničke greške. Još je bolje izgledalo u 40. minuti kada iskusni Vedran Mataija pronalazi put do mreže i poravnava na 17:17.

Težak susret nastavio se u posljednjih 15 minuta jer je Poreč stalno lovio goste i pokušavao nekako preokrenuti na svoju stranu. Povezao je i dvije obrane između vratnica Ivan Vekić, ali u napadu je nedostajao taj korak više. I to je stiglo u posljednjih pet minuta utakmice kada je Poreč uspio povezati 3:0 seriju koju je zaključio Perić za 22:23 uz dvije Vekićeve obrane. Tada kreće velika borba, ali dvije greške Poreča bile su presudne za konačni rezultat. Momci Kreše Ivankovića iskoristili su to za sigurno slavlje i postavili konačnih 26:22. Dečkima nemamo što zamjeriti, ostavili su, kao i uvijek, srce na terenu, samo glavu gore i što bolje se pripremiti za sljedeću utakmicu.

Kod Poreča najefikasniji bio je Luka Moslavac sa šest postignutih pogdaka, dok je jedan manje upisao Filip Perić. Na vratima je Erik Krbavčić upisao sedam obrana, a Ivan Vekić njih pet. U suparničkim redovima istaknuo se Ante Ivanković sa šest golova, a jednaki broj postigao je i Luka Vinković. Između vratnica Dominik Marković upisao je osam obrana.

Sljedeći susret Poreč igra već u srijedu, 16. prosinca, kada u Poreč stižu Sesvete u sklopu zaostalog sedmog kola Paket24 Premijer lige.

Ilija Lovrinović: “Dali smo sve od sebe večeras. Tehničke greške su bile ključne za rezultat na kraju. Bila je teška utakmica, Dubrava je vrlo dobar protivnik. Ne tražimo izgovore, ali nije lagano nakon samoizolacija i kada ne treniraš redovno. Sada nas čekaju Sesvete za koje se treba što bolje pripremiti.”

Vedran Mataija: “Čestitao bih Dubravi na zaslužena dva boda. Uvijek je teško igrati protiv njih. Mi smo odigrali tek dvije utakmica u 50 dana i nismo ni trenirali dovoljno. Dali smo sve od sebe na terenu kao i u svakoj utakmici. Nažalost ostali smo bez Pribanića, a Vekić se vratio tek danas nakon produžene samoizolacije. Ići ćemo na glavu u svim utakmicama koje imamo do kraja polusezone, a to su Sesvete, Zamet i Gorica.”

Paket24 Premijer liga, 12. kolo:

Poreč – Dubrava 22:26 (10:12)

RK Poreč: Vekić 5 obrana (4+1), Krbavčić 7 obrana (7+0); Muranović, Nikić, Mataija 4, Medved 2, L. Moslavac 6, Vinković, Perić 5, K. Moslavac, Malinarich, Radunović, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić, Ikanović 3
Sedmerci: 0/2
Isključenja: 4 minute (Nikić 2, Moslavac L. 2)

RK Dubrava: Matov, Marković 8 obrana; Ivanković 6, Bahtijarević 2, Vinković 6, Šalić, Turčić, Lisac 3, Vučelić 4, Godec, Malbašić, Mihaljević, Patrik, Obradović 1, Kaštelan 2, Babić 2
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 0 minuta

Autor: Rukometni klub Poreč

Foto Bernard Ritoša Events in photo

Lions klub Poreč i prijatelji poklonima obradovali djecu iz „Vesele kuće“

Srednje škole i dio osnovnih od danas su online, HZJZ objavio upute za platnene maske