in

Lions klub Poreč organizirao akciju mjerenja šećera u krvi i prikupio donacije za Udrugu slijepih

Foto Lions klub Poreč

U subotu, 20. studenog, Lions klub Poreč ispred porečke tržnice organizirao je mjerenje šećera u krvi za svoje sugrađane. Mjerenje se organiziralo u povodu Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava svake godine u studenom a i povodom blagdana sv. Maura zaštitnika grada Poreča  i Porečke biskupije.

lions klub poreč mjerenje šećera akcija donacija udruga slijepih
Foto Lions Poreč

Akciji se odazvalo oko 300 građana od kojih je 60 imalo povišen šećer u krvi, a koji su upućeni da se jave svom liječniku, javljaju iz Lionsa.

Građani su se pohvalno izrazili o ovoj akciji Lionsa jer kako su mnogi rekli od kada traje pandemija covida nisu često posjećivali liječnika i radili laboratorijske pretrage.

Punkt za mjerenje šećera u krvi posjetio je i gradonačelnik Loris Peršurić i time podržao aktivnost Lionsa, kao i mnogo puta do sada.

Građani su također svojim donacijama podržali Lionse u njihovoj želji da pomognu aktivnosti Udruženja slijepih Istarske županije – podružnica Poreč pri čemu je prikupljeno 2.200 kuna.

Mjerenje šećera u krvi se provodilo pod stručnim nadzorom članice Lionsa dr. Loredane Fable – Grgurić i njezinih suradnika. Materijal potreban za ovu akciju donirale su ljekarne Vita, Salus, Centralna Ljekarna – Dom zdravlja Poreč i Bauerfeind iz Pule.

-Na tome im svima najljepše zahvaljujemo, kao i Gradu Poreču i poduzeću Usluga Poreč na pomoći realizaciji akcije, poručili u iz Lionsa.

cijepljenje

Raspored cijepljenja po Istri od 22. studenog

voda čaša ilustracija

Dio Vabrige danas, 22. studenog, bez vode