in

LJETNI KAMP U STAROM REMONTU OTIŠAO U POVIJEST: Čak 325 mališana prošlo je kamp Društva Naša djeca Poreč – bila je to zadnja generacija

Foto DND Poreč

Proteklog vikenda velikom feštom završila je i četvrta smjena ljetnog kampa Zabavna ljetna baza Društva Naša djeca Poreč. Bila je to fešta kojom je obilježen završetak ovogodišnjeg kampa, ali i kraj jedne priče koja je trajala 8 godina. Naime, ovaj ljetni kamp upravo se toliko godina odvijao u starom remontu na Peškeri, a ovo je bila zadnja generacija u tom prostoru uz more kojim su prošle brojne generacije porečke djece, među kojima su bili čak i mališani iz drugih gradova i država.

Naime, vlasnik starog remonta, zagrebačka tvrtka Allegheny Financial, raskinula je ugovor s udrugama koje su koristile stari remont i svi moraju iseliti. Tako će i ljetni kamp DND-a sada, u suradnji s Gradom Porečom, krenuti u potragu za drugim prostorom na kojem će se već idućeg ljeta odvijati novo izdanje Zabavne ljetne baze.

-Dok se družimo uz stolove, muziku, roštilj, lubenice, sladoled i štošta još prisjetimo se: ovo ljeto u Zabavnoj ljetnoj bazi bilo je 325 djece, a njih 10 sve bilo je u sve četiri smjene. O njima je brinulo 13 voditelja/ica i 13 asistenata/ica, neki u više od jedne smjene, a sve skupa začinio je trud čak 17 mladih volontera/ki i 15-ak odraslih, napisale su DND-ovke na kraju ove lijepe priče, tajnica Gabrijela Močibob i Sniježana Matejčić.

Uz njih i roditelje u subotu popodne na završnoj fešti svih je pozdravila i predsjednica DND-a Sonja Kotur Lovreković.

Podsjetimo što se sve ovog ljeta odvijalo u kampu u kojem su boravila djeca od vrtićke dobi do kraja osnovne škole.

Uz nezaobilaznu školu plivanja, voditelji su mališanima priuštili raznovrsnu zabavu kroz brojne zanimljive radionice kao što su kodovi ponašanja na moru, penjanje na umjetnoj stijeni, znanstvene radionice, lego robotika, stolni tenis, kuglanje, jedrenje, izrada nakita korištenjem Morseove abecede, izrada mozaika, zvukolandija… Djeca su svaki dan imala različite aktivnosti, od ranog jutra neki su se ljuljali, skakali na trampolinu, igrali stolni nogomet, stolni tenis, tenis, badminton, nogomet, košarku ili su pak radili nešto rukama – od heklanja do origamija.

Voditelji su spremali kreativne i zabavne radionice u dvorištu baze ili pak u šumici uz plažu, a redovito jednom u smjeni išli su na izlet brodom u Zelenu lagunu, potom na ski lift, kupalište Naftaplin, u posjet akvariju i u Istralandiju.

Da bi se sve to moglo ostvariti treba zahvaliti brojnim sponzorima i donatorima, koje ćemo navesti redom: Ljuština prom d.o.o., Aquapark Istralandia, Javna vatrogasna postrojba Poreč, Ski lift Poreč, Valamarov hotel Zagreb, Maro club Pinia, Jedriličarski klub Horizont, Stolnoteniski klub Poreč i Grad Poreč.

Potom tu su i drugi prijatelji suradnici i prijatelji: Damir Deković, Jovica Gostojić, restoran Istra, Forex d.o.o., Akvarij i terarij Poreč, Ružica Močibob, Renee i Tony Aherron, Goran Prodan i Igor Ostojić.

Svima je DND uručio zahvalnice.

VIKEND NA ISTARSKIM CESTAMA: Nijemac zbog vožnje od 200 na sat kažnjen s 15.500 kuna, a Puljanin zbog droge s 10.000 kuna

POREČ: Kod Lune uskoro u funkciji rampa – otvara se nova pješačka zona