in

Mališani dobili pohvalnicu istarske policije

Foto Policijska uprava istarska

Djeca su zbog dobrog poznavanja prometnih pravila dobila pohvalnicu, a mnogi među njima izrazili su želju da i sami postanu jednog dana policijski službenici

Djeca su zbog dobrog poznavanja prometnih pravila dobila pohvalnicu, a mnogi među njima izrazili su želju da i sami postanu jednog dana policijski službenici

Djelatnici Postaje prometne policije Pula nastavili su s provođenjem preventivnih aktivnosti pa su tako posjetili djecu iz dječjeg vrtića Pingvin u Loborici  i održali  radionicu na temu ”Sigurnost djece u prometu”.

Policijski službenici s djecom su kroz igru ponovili prometna pravila koja su mališani prethodno naučili sa svojim ”tetama”. Posebno su se razgovarali o kretanju nogostupom i kako treba prelaziti cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza, a pojasnili su im i značenje svjetala na semaforu. Budući da neka djeca već voze bicikl, riječi je bilo i o sigurnoj vožnji, a pojasnili su im i važnost pravilnog sjedenja i vezanja pojasom u sjedalici prilikom vožnje automobilom. Djeca su s oduševljenjem razgledala policijski automobil i isprobala zaustavljanje u prometu, a pokazali su i zavidno znanje pa su tako na pitanje koji je broj policije, svi uglas spremno odgovorili – 192.

Mališani su kroz odgovore na pitanja policijskih službenika pokazali kako su dobro upoznati s prometnim pravilima, za što su im policijski službenici uručili pohvalnicu, a mnogi među njima izrazili su želju da će, kada odrastu, i sami postati policajci, objavila je istarska policija 4. travnja 2024.

policija pješački prijelaz prometni policajac

Istarska policija za petak najavila prometnu akciju u cilju zaštite pješaka

Foto Vatrogasci Umag

NOVIGRAD: Žena izazvala frontalni sudar, dvije osobe ozlijeđene