in

MARČANA: Mandalena očistila Kalavojnu

Uvala Kalavojna u Općini Marčana ubrzo je očišćena nakon velikog nevremena koje je Istru pogodilo početkom tjedna. Jučer tijekom dana Mandalena, komunalna tvrtka Općine Marčana, odmah se bacila na posao. Plaža je bila prepuna svakojakog otpada, granja, trave, smeća i ostalog što je more izbacilo i razbacalo po uvali.

-Uslijed nevremena more je izbacilo svakakvog smeća i granja na obalu. Plaža i uvala u cijelosti su jučer počišćene i vraćene u prvobitno stanje. Plaža je duga oko 150 metara, ali počišćeni su i parking, lučica i put koji se nalazi na tri do četiri metara od mora koji je bio pretrpan kamenjem. Smeće su djelatnici pokupili strojevima i uredili kako bi ljudi mogli doći do svojih barki, rekao je direktor Mandalene Blaž Petrić.

Osim toga, u mjestu Radeki Glavica, dodao je, bilo je nekoliko podruma koji su poplavili, što su ispumpali članovi marčanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Javne vatrogasne postrojbe Pula. Drugih poteškoća, srećom, kao posljedica nevremena nije bilo.

mup policija policajac motor

Policija i ovog vikenda po cijeloj Istri provodi pojačane akcije kontrole u prometu

Na današnji dan ali 1931. godine u Buzetu je nađen prvi tartuf