in

MARČANA uplatila 10.000 kuna za kupnju zaštitne opreme istarskim zdravstvenim djelatnicima

Općina Marčana

-I mi smo jedna od jedinica lokalne samouprave u Istri koji smo pristali na inicijativu da se sredstva iz Fonda gradova i općina za 2020. godinu preusmjere za potrebe humanitarne akcije prikupljanja donacija, odnosno financijskih sredstava potrebnih za nabavku zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage čiji je osnivač Istarska županija, poručio je načelnik Predrag Pliško. Dodao je da udio njihove općine u Fondu je 10.000 kuna.

Fond gradova i općina osnovan je pri Zakladi za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva. Novcem koji se prikupi od desetak gradova i općina financiraju se projekti iz natječaja “Mali projekti za bolje sutra”, koji se ove godine zbog izvanredne situacije u kojoj se nalazimo neće raspisati.

Ukupno prikupljeni novac, kako je predložila Zaklada, planira se uplatiti za kupnju zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike, što je u ovom trenutku najpotrebnije.

Nositelj ove akcije je društvo Crvenog križa Istarske županije.

Akcija je nazvana „Zajedno protiv korone“. Financijska sredstva koja će se u toj akciji prikupljati namijenit će se kupnji zaštitne opreme za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Istarska županija i to za Opću bolnicu Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Istarske domove zdravlja, Specijalnu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“.

Osim za zdravstvene ustanove dio sredstava namijenit će se za operativne snage u sustavu Civilne zaštite IŽ i to vatrogasce, policiju, Crveni križ, HGSS. Naravno, da nisu zaboravili ni one najpotrebitije, a to su građani koji su pogođeni koronavirusom. Za njih će društva Crvenog križa pripremati pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama. Da bi mogli raditi po zdravstvenim ustanovama, terenu, donositi hranu i druge potrebe za naše sugrađane moramo imati adekvatnu zaštitnu opremu. Zbog trenutne situacije potrošnja zaštitne opreme je višestruka od uobičajene, stoga je potrebno stalno nabavljati novu kako se ne bismo doveli u situaciju da ostanemo bez nje.

Ukoliko želite nekako pomoći i ovo je jedan način! Svi zajedno protiv korone!
Žiro račun otvoren je pri OTP banci: IBAN:HR3824070001500008436
Svrha uplate: Za humanitarnu akciju“ ZAJEDNO PROTIV KORONE”
Za uplate iz inozemstva BIC(SWIFT) code: OTPVHR2X

POREČ: Zatvoreni dio tržnice otvara se u subotu

Loše vijesti: Broj oboljelih narastao na 635, u Puli preminula pacijentica