in

MARČANA: Uskoro se otvara obnovljena cesta kroz Loboriku

Od početka listopada prošle godine radi izvođenja radova na izvanrednom održavanju 500 metara državne ceste D 66 kroz naselje Loborika (FAZA II – od centra do izlaza u pravcu Marčane), što uključuje i izgradnju oborinske odvodnje, nove vodovodne mreže, nogostupa i nove javne rasvjete, ta dionica zatvorena je za sav promet. Međutim, od načelnika Marčane doznajemo kako su radovi tekli po planu te se otvaranje ceste za promet očekuje 18. veljače.

-Trenutno se postavlja nosivi sloj, nakon čega će se asfaltirati nogostup i položiti završni sloj asfalta. To je planirano napraviti do 18. veljače kada će radovi i službeno biti gotovi, naglasio je načelnik Pliško.

Podsjetimo – lani u lipnju dovršena je obnova prvih 550 metara te ceste, iz smjera Pule prema centru mjesta. Temeljita obnova ove ceste kroz naselje nastavljena je u listopadu, kada se krenulo uređivati preostalih 550 metara.
Velika je to investicija, „teška“ gotovo 10 milijuna kuna bez PDV-a, koju su zajedno pokrenule Općina Marčana, Hrvatske ceste i Vodovod Pula.

Investicija obuhvaća rekonstrukciju prometnice, oborinske odvodnje, zatim zamjenu vodovodne infrastrukture, te gradnju javne rasvjete, potpornih i zidova okućnica.
Općina Marčana u toj investiciji sudjeluje s nešto više do 2 milijuna kuna kojima se financira gradnja nogostupa, ogradnih zidova, javne rasvjete i sređivanje imovinsko-pravnih odnosa.

Najveći financijski zalogaj, 7,27 milijuna kuna bez PDV-a, otpada na Hrvatske ceste koje, podsjeća načelnik Pliško, su izvele radove na prometnoj površini i oborinskoj odvodnji, potom nogostup, te električnu i komunalnu infrastrukturu. Plaćaju i kompletni nadzor nad građenjem.
Vodovod plaća radove vrijedne 1,2 milijuna kuna bez PDV-a uz državnu cestu D66 u dužini od 2 kilometara i to prema zajedničkoj nabavi koju su provele Hrvatske ceste.

ZA TURIZAM: Usvojen program državnih potpora od 1,5 milijarde kuna

Bez struje 5. veljače dio Vrsara i Poreča