in

MARČANA za poticanje zapošljavanja ranjivih skupina dobila bespovratna EU sredstva

Marčana

-U sklopu ITU mehanizma iz sredstava Europskog socijalnog fonda kreće provedba 8 projekata kojima je aglomeracija Pula povukla 15.000.000 kuna. Općina Marčana nositelj je projekta “Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula”. Program je financiran 100% iz Fonda u iznosu od 2,2 milijuna kuna. Hvala svima koji su sudjelovali u kreiranju projekta, naglasio je načelnik Marčane Predrag Pliško.

Projektni partneri su: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, Udruga slijepih Istarske županije  Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije , Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre,  Društvo multiple skleroze Istarske županije i Udruga cerebralne paralize Istarske županije.
Ukratko, saznajemo u općinskoj upravi, projektom će se raditi na stvaranju preduvjeta za zapošljavanje osoba iz ranjivih skupina (osobe s invaliditetom, osobe starije od 54 godine i nezaposleni, uključujući dugotrajno nezaposlene) na način da se s jedne strane te osobe osnaže kroz educiranje, umrežavanje i mentoriranje, a s druge strane da se potakne poslodavce, posebice iz privatnog sektora, na zapošljavanje tih osoba i pomogne im se u tom procesu.

-No, isto tako radit će se na osvještavanju šire zajednice o važnosti socijalne uključenosti svih skupina jednog društva te će se posebna pažnja posvetiti smanjenju diskriminacije s obzirom na to da je prepoznata kao ozbiljna prepreka za socijalnu uključenost ranjivih skupina, objasnio je Jakov Benazić, voditelj odsjeka za društvene djelatnosti, gospodarstvo i razvojne projekte u Općini Marčana.

Vrsarski ribar VALTER PARIS: „Država bi trebala više pomoći oko plasiranja ulova na strana tržišta“

Za turističke djelatnike koji se žele cijepiti: Požurite s prijavom za uvrštenje na listu prioriteta