in

Za turističke djelatnike koji se žele cijepiti: Požurite s prijavom za uvrštenje na listu prioriteta

Ministarstvo turizma želi turističke djelatnike staviti na listu prioriteta za cijepljenje protiv COVID-a, a sve vezano uz kvalitetnu pripremu turističke sezone. S tim u vezi, Ministarstvo turizma je objavilo upute za popunjavanje zahtjeva i slanje podataka o osobama koje se žele cijepiti i koje će imati prioritet (to su svi koji dolaze u kontakt s turistima u svom radu: konobari, taksisti, brodari, iznajmljivači ležaljka i apartmana i slično).

Spomenuto prioritetno cijepljenje je dobrovoljno i odnosi se samo na zaposlene u pravnim osobama i obrtima u turističkom sektoru, poručuju iz Udruženja obrtnika Poreč i podsjećaju da je rok prijave kratak – do 21. travnja.

Važno je napomenuti da iskazivanje interesa za uvrštenje na listu prioriteta u ovom trenutku ni na koji način ne utječe na već iskazani interes za cijepljenje bilo putem liječnika obiteljske medicine ili putem portala cijepise.zdravlje.hr te se to ne treba otkazati do trenutka poziva na cijepljenje od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Radi bržeg i efikasnijeg načina prikupljanja podatka Ministarstvo turizma i sporta je izradilo konačnu uputu o načinu prijavljivanja zainteresiranih osoba/djelatnika za cijepljenje.

Konačna uputa o načinu postupanja nalazi se na: https://mint.gov.hr/vijesti/aktualno-upute-za-cijepljenje-djelatnika-u-sektoru-turizma/22399

VAŽNO:

Zainteresirani članovi moraju postupiti u skladu s uputama te dostavljaju podatke pojedinačno za svoj obrt.

Svaki obrtnik u prvom koraku ispunjava tablicu kako je navedeno u Koraku 1. (vidi uputu na stranicama Ministarstva – link https://mint.gov.hr/vijesti/aktualno-upute-za-cijepljenje-djelatnika-u-sektoru-turizma/22399)

Nakon toga ISKLJUČIVO se dostavlja tablica iz Koraka 2. (vidi uputu na stranicama Ministarstva – link) na mail: cijepljenjeturizam@mints.hr

Osobni podaci se ne smiju slati ministarstvu već ostaju isključivo u evidenciji kod obrtnika.

Rok slanja podataka je iznimno kratak, pa valja požuriti. Rok je do 21. travnja 2021.

Izvor Udruženje obrtnika Poreč

MARČANA za poticanje zapošljavanja ranjivih skupina dobila bespovratna EU sredstva

Forbes uvrstio ISTRU u 50 spektakularnih destinacija za post-korona putovanje