in

MILIJUN KUNA SVAKE GODINE: Porečki učenici i studenti dobivaju najveće stipendije u Hrvatskoj

Foto Grad Poreč

Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima, priopćeno je iz gradske uprave.

– Ulaganje u naše najmlađe sugrađane obilježilo je protekle dvije godine u Poreču. U dvije godine samostalno samo izgradili dvije osnovne škole i vrtić, a upravo dovršavamo nabavu za gradnju još jednog vrtića u Dračevcu, za koji smo od Ministarstva poljoprivrede dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom rezultata istraživanja.

– Osim ulaganja u infrastrukturu, naša je politika da sugrađane kroz razne mjere pratimo od rođenja sve do duboke starosti. Stipendije su svakako jedan od načina da podržimo mlade ljude u njihovom obrazovanju, a posebno nas veseli da veliki dio stipendista svoj poslovni i životni put nakon školovanja nastavlja upravo u svom rodnom gradu – Poreču., zaključio je Peršurić.

Festival rukometa u Poreču od 13. do 19. svibnja

Uređuje se pješačka staza od Doma zdravlja do rotora Parens