in

Ministar Beroš: Zdravstvena inspekcija ispitat će smrt muškarca u Istri, istina mora doći na vidjelo

Izvor Vlada RH

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da će u Istru poslati zdravstvenu inspekciju kako bi se ispitale sve okolnosti oko slučaja osobe koja je umrla u samoizolaciji od koronavirusa.

“Informiran sam da je nalaz testiranja pozitivan, a pravi ishod letalnog ishoda detektirat će se tek nakon obdukcije”, rekao je Beroš uoči sjednice Vlade.

S obzirom na tvrdnje da je mu potrebna zdravstvena pomoć nije pružena na vrijeme, Beroš kaže kako će zdravstvena inspekcija morati ispitati sve okolnosti.

“Ravnatelj HZJZ-a iznio mi je drugačije informacije dobivene od šefa županijskog zavoda za javno zdravstvo tako da je apsolutno izvjesno da ćemo morati uputiti zdravstvenu inspekciju da ispita sve okolnosti oko navedenog slučaja”, rekao je Beroš.

Ispitat će se, istaknuo je, je li sve rađeno po pravilima “jer istina mora doći na vidjelo , ona je jedino relevantna”. (Izvor Otvoreno.hr)

Presica istarskog Stožera civilne zaštite: Traže se svi koji su bili na sprovodu umaškog vinara, o mogućem zakazivanju sustava za smrt ugostitelja bez odgovora

Od 19. ožujka: Na snazi privremena zabrana prelaska graničnih prijelaza