in

Ministar Butković na otvaranju radova – Počinje probijanje druge cijevi tunela Učka!

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sutra će boraviti u Istri gdje će sudjelovati na svečanosti povodom početka radova izgradnje druge cijevi tunela Učka.

Ministar na otvaranju dionice Pazin – Cerovlje

Nakon što je u listopadu ove godine Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji s Bina Istrom, stekli su se uvjeti za početak izgradnje druge cijevi tunela Učka odnosno tzv. Pod-faze 2B2-1.

Radovi na Pod-fazi 2B2-1 obuhvaćaju izgradnju drugog kolničkog traka od čvora Vranja do Tunela Učka/Portala Kvarner, dionice duge 8 km na sjeveroistočnoj strani autoceste, koja uključuje izgradnju 5,6 km dugačke druge cijevi tunela Učka s opremom i poprečnim vezama s postojećom tunelskom cijevi te izgradnju novog odmorišta na kvarnerskoj strani tunela Učka. Također, radovi će uključivati izgradnju novog čvora Vranja, izgradnju novog podvožnjaka, izgradnju dva nova nadvožnjaka, izgradnju prometne poveznice iznad portala obje cijevi tunela Učka na istarskoj strani, izgradnju tri nova cestarinska prolaza te izgradnju nove zgrade za vatrogasnu postrojbu na postojećoj platformi s istarske strane tunela Učka.

Vrijednost investicije Pod-faze 2B2-1, koja se najvećim dijelom odnosi na gradnju druge cijevi tunela Učka, iznosi oko 1,5 milijardi kuna, a završetak svih radova se očekuje do sredine 2024. godine.

Infobip donirao pulskoj bolnici respirator i uređaje za pedijatriju vrijedni 600.000 kuna

APEL Stožera i Županije: Smanjite druženja, izbjegavajte konobe i skijališta jer je situacija zahtjevna i ozbiljna