in

Infobip donirao pulskoj bolnici respirator i uređaje za pedijatriju vrijedni 600.000 kuna

U današnje vrijeme izuzetno je važna društvena odgovornost privrednih subjekata koji svojim nesebičnim donacijama pomažu cijeloj društvenoj zajednici u prevladavanju krize u kojoj smo se našli. Epidemija COVID 19 virusa uvelike je izmijenila naš dosadašnji način rada i pred sve nas postavila izazove koje samo zajedničkim naporima možemo uspješno prevladati. Infobip kao globalana kompanija, ali i fokusirana na dobrobit lokalne zajednice, prepoznala je važnost zdravstvenog sustava u toj borbi te kontinuirano pomaže Opću bolnicu Pula izdašnim donacijama.

Ovogodišnjom velikodušnom donacijom Infobipa u ukupnom iznosu od 601.952,62 kuna Služba za Internu medicinu i Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula bogatiji su za vrijednu opremu. Doniranim sredstvima nabavljen je respirator za odrasle u vrijednosti od 226.508,24 kn te više uređaja za Odjel pedijatrije ukupne vrijednosti 378.444,38 kn.

„U ovoj vrlo zahtjevnoj godini za zdravstvo u našoj zemlji, ali i diljem svijeta, u kojoj se suočavamo s pandemijom svjetskih razmjera uzrokovanom uzročnikom kojeg do pred godinu dana nismo niti poznavali, shvatili smo da nam oprema koju smo imali i planirali u stvari nije dovoljna. Kod oboljelih od Covid-19 infekcije koji razviju brzo progredirajuću atipičnu upalu pluća uz akutni nastup respiratorne insuficijencije, jedini način liječenja je mehanička ventilacija. Takvi bolesnici zahtjevaju isključivo intenzivno liječenje na profesionalnom uređaju uz nadzor profesionalnog, visoko educiranog osoblja. Donacijom respiratora Infobip nam je omogućio da naše bolesnike koji su respiratorno insuficijentni, bilo to zbog Covid-19 infekcije ili zbog drugog razloga, liječimo na najbolji mogući način prema svjetskim i hrvatskim smjernicama i s najboljom opremom”, poručio je dr. med. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice Opće bolnice Pula.

Navedenom donacijom nabavljen je mobilni ultrazvučni aparat s pet ultrazvučnih sondi kojima se radi UZV mozga kod novorođenčadi i dojenčadi, UZV kukova kod dojenčadi, UZV abdomena i bubrega, UZV srca. Aparat je od značaja za navedene dijagnostičke pretrage hospitaliziranih pacijenata kao i u polikliničkom radu.

Uz ovaj vrijedan uređaj Infobip je bolnici donirao i monitor za kontinuirano praćenje vitalnih funkcija kod djece (srčana frekvencija, saturacija kisikom, EKG zapis) kod vitalno ugrožene djece. Osim toga, vodnjanska je kompanija donacijom realizirala i nabavu aparata „High flow“ za terapiju visokim protokom kisika pomoću nazalne kanile, što je aparat za neinvazivnu potporu disanju.

„Aparat nam je od značaja kod prijevremeno rođene djece ili terminske novorođenčadi koja imaju respiratorne poteškoće, njime se putem nosne kanile koja se smješta na početku nosnice dovodi u dišne puteve mješavinu kisika i zraka. Uz to aparat nam je od značaja i kod dojenčadi i veće djece koja imaju respiratorne poteškoće kod bronhiolitisa i bronhoopstrukcije. Svi navedeni uređaji značajno su unaprijedili dijagnostičku obradu naših pacijenata, kao i terapijsku skrb vitalno ugroženih pacijenata“, zaključio je dr. med. Ivica Fedel.

„Ova godina izuzetno je teška za sve, ali pogotovo medicinsko osoblje koje u posljednjih nekoliko mjeseci radi krajnjim naporima. Oni su pravi heroji borbe protiv koronavirusa. Drago nam je vidjeti da su donirani uređaji unaprijedili pojedine segmente u pružanju medicinske skrbi u Općoj bolnici Pula, ali da će biti od velike koristi i nakon što cijeli ovaj period s koronavirusom jednom prođe“, izjavio je Roberto Kutić, operativni direktor Infobipa.

Izvor Opća bolnica Pula

Nacionalni stožer: U srijedu 3.327 pozitivnih, umrle su 92 osobe

Ministar Butković na otvaranju radova – Počinje probijanje druge cijevi tunela Učka!