in

Mjesec poduzetništva u Poreču: Prijavite se na besplatno predavanje “Zaštita potrošača i obveze trgovaca”

Ilustracija Pixabay

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u petak 27. listopada 2023. u Velikoj vijećnici Grada Poreča (Obala m. Tita 5) s početkom u 13.00 sati održati će se predavanje Zaštita potrošača i obveze trgovaca. Tom prilikom će predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja iznijeti najvažnije novine Zakona o zaštiti potrošača koje su na snazi od sredine prošle godine. Predavanje će održati Ivana Radan Ban, viša savjetnica-specijalistica u Službi za normativne aktivnosti iz područja zaštita prava potrošača i Anda Kostijal, voditeljica Službe za normativne aktivnosti iz područja zaštita prava potrošača.

Predavanje će, među ostalim, biti fokusirano na pojašnjavanje najvažnijih odredbi vezanih uz isticanje cijena tijekom provođenja posebnih oblika prodaje. Predmetne odredbe pokazale su se najizazovnijima tijekom prilagodbe trgovaca na izmjene Zakona o zaštiti potrošača te se čini da, čak i nakon proteka više od godine dana primjene Zakona o zaštiti potrošača, još uvijek postoje trgovci koji svoju praksu nisu uskladili s važećim odredbama. Tijekom predavanja razjasnit će se i razlike između isticanja cijena tijekom provođenja posebnih oblika prodaje i informiranja potrošača o posebnim uvjetima prodaje koji se odobravaju za različite oblike plaćanja (kartično plaćanje, i sl.) ili za pojedine skupine potrošača (umirovljenike, članove klubova vjernosti i sl.). Također, jedna od tema predavanja bit će i novine u pogledu prava potrošača na podnošenje pisanog prigovora, kao i obveze koje proizlaze za trgovca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Nadalje, bit će pojašnjene i novine koje su donijeli podzakonski propisi koji su uslijedili nakon donošenja Zakona o zaštiti potrošača, uz osobiti naglasak na izmjene odredbi koje se odnose na provedbu sezonskih sniženja.

Predavanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na email adresu: gospodarstvo@porec.hr  do četvrtka 26. listopada do 14.00 sati.

-Navedeno predavanje je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, objavili su iz Grada Poreča.

Foto Pučko otvoreno učilište - Andi Bančić - Korado Korlević: Kome pripada budućnost?

Na Učki – Predavanje astronoma Korada Kolevića ”Od globalnih do lokalnih klimatskih promjena?”

Foto Karate klub Finida Poreč

POREČ: Pet medalja za Finidu na Prvenstvu Hrvatske