in

MO FUŠKULIN: Nakon novog vrtića obnove ceste i širenja groblja Fuškulin prioritet kanalizacija u sim naseljima

Crevato, Peršurić i Poropat

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je ovog tjedna Mjesni odbor Fuškulin. U obilasku su mu se pridružili predsjednik odbora Andrea Crevato i gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat.

DCIM/100MEDIA/DJI_4213.JPG

Najveća investicija koja je obilježila protekle godine u mjesnom odboru je otvorenje novog dječjeg vrtića i jaslica u Dračevcu. Za taj su projekt odobrena i bespovratna EU sredstva, a nekadašnja škola u središtu naselja preuređena je u moderan vrtić i jaslice.

U proteklom su razdoblju velika sredstva investirana u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu ovog mjesnog odbora.

– Izgrađena je kanalizacijska mreža naselja Mugeba, kao i kolektori Mugeba-Fuškulin i Fuškulin-Jasenovica, koji je preduvjet za izgradnju kanalizacijske mreže u naseljima odbora koja još nemaju dovršenu kanalizacijsku mrežu. To nam je prioritet za razdoblje pred nama. Jer iako smo na cijelom području grada i prigradskih naselja prešli 90% pokrivenosti kanalizacijskom mrežom, ostalo je još nekoliko naselja i to moramo dovršiti, rekao je Peršurić.

Dodatno se ističe obnova prometnice Mugeba-Fuškulin, proširenje mjesnog groblja u Fuškulinu za dodatnih 256 grobnih mjesta, te uređene prostorije za druženje mještana u Montižani. Modernizirala se mreža javne rasvjete, asfaltirane su prometnice u naseljima, uređena i osigurana dječja igrališta i čekaonice, vršila nasipavanja u svih sedam naselja ovog mjesnog odbora.

DCIM/100MEDIA/DJI_0824.JPG

Uz dovršetak izgradnje kanalizacijske mreže u preostalim naseljima, planira se kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste u čijoj su ingerenciji lokalne prometnice daljnja ulaganja u prometnu infrastrukturu, kao i uređenje društvenih prostorija u naselju Mugeba. Sva su naselja uključena i u projekt mreže širokopojasnog interneta, koji s izgradnjom kreće u svibnju,  a koji će svim kućanstvima omogućiti puno brži Internet od dosadašnjeg.

Izvor Grad Poreč

POREČ: Izvrsni start trkačke sezone za Matiju Liseca, Ivana Diklića i Mateju Pančelat

Nova pobjeda za vrsarske stolnotenisačice