in

MO VARVARI: Nakon dovršetka kanalizacijske mreže i cesta slijedi gradnja staze prema Poreču i rješavanje novog ulaza u naselje

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s predsjednicom Mjesnog odbora Varvari Marinom Pacenti i pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom područje mjesnog odbora. U proteklom je razdoblju dovršena kanalizacijska mreža širom mjesnog odbora, završno s naseljem Veleniki. Izgradnjom kolektora, u potpunosti je obnovljena prometnica koja spaja Varvare s Velenikima.

Što se tiče prometne infrastrukture, izgrađena je prometnica Garbina-Valkarin ukupne duljine 2,5 km, a radovi su u potpunosti financirani sredstvima EU. Dodatno, dovršena su i dugoočekivana asfaltiranja pristupnih prometnica zgradama u Ulici Pjantade.Po svim se naseljima radilo na širenju mreže javne rasvjete, asfaltiranjima i nasipavanjima, uređenju parkirališta i zona smirenog prometa, a boćalište u Velenikima obogaćeno je dodatnim sadržajima.

U programu Mjesnog odbora za naredno razdoblje glavni su prioriteti rad na oborinskoj odvodnji te izgradnji pješačke komunikacije – kako uz autobusno stajalište za učenike, tako i prema Poreču. Dodatno, žele se početi rješavati imovinsko-pravni odnosi koji će omogućiti otvaranje petog kraka rotora prema Varvarima, čime bi se osigurao dodatan i siguran ulaz u naselje.

I MO Varvari će, kao i ostali porečki mjesni odbori, uskoro dobiti širokopojasni internet koji će omogućiti puno veću brzinu interneta za sva kućanstva. Također, u Ulici Baldini uredit će se parkiralište s pristupnom cestom.

Kako je naglasio gradonačelnik, iako se u Poreču trenutno izvode brojni veliki projekti, često su upravo ovi manji vrlo važni za podizanje kvalitete života građana svakog naselja.

– Upravo zato, nastavit ćemo blisko surađivati s građanima i mjesnim odborom te raditi kontinuirano, zaključio je.

Izvor Grad Poreč

Otvoren natječaj za zanimanje policajac/policajka

Teška nesreća na Istarskom ipsilonu, poginule dvije osobe