in

Muke stanara porečke poslovne zgrade u bivšoj kantini – ŠLEPERI JYSKA blokiraju promet i po 2 sata!

Obratili su nam se za pomoć stanari porečke poslovne zgrade u bivšoj kantini u Vukovarskoj ulici zbog brojnih muka koje imaju radi bezobzirnog nepropisnog parkiranja u njihovoj jednosmjernoj ulici. Budući da se sa stražnjeg dijela zgrade na prizemlju nalazi trgovina Jysk, kojoj roba vrlo često dolazi, ogromni šleper koji uđe u tu usku ulicu ne izlazi dok sve ne iskrca. A to često znači da im šleper blokira prolaz i na puna 2 sata! Posebno su bijesni oni koji imaju aute na zatvorenom parkingu uz zgradu.

Jer dok je šleper tamo – izlaza nema, budući da im se parkira točno ispred jedine rampe koju imaju za ulaz/izlaz. No, zbog tih šlepera koji dolaze najčešće iz Poljske, nema mrdanja ni za ostale automobile koji su ondje parkirani, a ima ih mnogo budući da se ondje može besplatno parkirati. Jednom smo se i sami uvjerili kako vozač šlepera nonšalantno radi svoj posao i nešto objašnjava na poljskom jeziku u stilu – ma brzo ću ja završiti. Naravno, da smo svi čekali u redu iza njega barem 20 minuta. Čovjek je došao iz daleka i on svoj posao mora obaviti – i nije ga uopće bilo briga za nas ostale koji smo morali čekati u dugačkoj koloni!

Vlasnici poslovnih prostora u toj zgradi ispričali su nam slučaj kada je osoba morala u Pulu na avion, ali kako nije mogla zbog Jyskovog šlepera izaći s parkinga, morala je uzeti taksi. Takvih primjera ima puno.

Naravno da je, uostalom kao i na drugim mjestima u gradu, sasvim uobičajeno da se i automobili i ondje nepropisno parkiraju počevši od ulaza, uz kafić Parens, pa skroz do druge strane ispred Adikko banke. Zna se da je tamo besplatan parking, pa se mnogi uopće ne ustručavaju parkirati ispred prometnog znaka „stop“, zbog čega je otežan izlaz iz te ulice.

Policija je više puta intervenirala na njihov poziv, no to, sudeći prema ovim friško snimljenim fotografijama, nema baš previše učinka.

Pitali smo u gradskom prometnom redarstvu mogu li oni tamo uredovati i kažnjavati, no odgovoreno nam je da se radi o privatnoj površini, uključujući i tu jednosmjernu ulicu, pa tamo nemaju nikakve ingerencije.

Stanarima očito ne preostaje ništa druge nego da probaju biti uporni i dogovoriti s upravom tog velikog trgovačkog lanca namještaja i ostalih kućnih potrepština da njihov šleper dolazi izvan radnog vremena većine ureda, dakle prije 8 sati ujutro ili nakon 17 sati.

Što se tiče ostalih koji uporno ondje ostavljaju svoje automobile parkirane nepropisno, valja se nadati da će policija nastaviti dolaziti i bar povremeno nekog kazniti. Ili će stanari poslovne zgrade morati kupiti još koj set metalnih stupića…

FOTOGRAFIJE POSLALI ČITATELJI

FUNTANJANKE Adrijana, Ana Roberta, Sanda, Nikolina i Ivana pokrenule zajedništvo u svom malom mjestu i vratile zaboravljene fešte i druženja

POREČ domaćin najboljima na Festivalu rukometa od 13. svibnja