in

MUP nabavlja novi sustav za očitavanje registarskih pločica vrijedan 230.000 eura

75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta se sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove europske unije je 31. listopada 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „Nabava prenosivog sustava za prepoznavanje i očitavanje registarskih pločica vozila“.

Kako pišu Automobili.hr, svrha projekta „Nabava prenosivog sustava za prepoznavanje i očitavanje registarskih pločica vozila“ je opremanje granične policije kako bi policijski službenici kod provođenja zaštite državne granice još učinkovitije otkrivali nezakonite prelaske, krijumčare ljudi i sprječavali prekogranični kriminalitet na vanjskoj granici Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava prenosivog sustava za prepoznavanje i očitavanje registarskih pločica vozila“, iznosi 230.000 eura , od čega se 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Baratski susret ZAKANTAJMO ISTRIJANSKE KANTE okupio kantadure iz cijele Istre – najmlađe sudionice Anja i Petra Ferenčić

PIJANA VOŽNJA KOD DRAČEVCA: Udario u stablo i prometni znak, a zatim mu se auto zapalio