in

NA PLOVANIJI I KAŠTELU stižu kamere za nadzor brzine. Postavit će ih Slovenci

PLOVANIJA - Foto Policijska uprava istarska

Još prije nekoliko dana građani su s nestrpljenjem čekali i veselili se ukidanju granica između Hrvatske i Slovenije, te ponovno spajanje Istre. Ali stižu ne baš tako dobre vijesti za sve one koji prolaze tim bivšim graničnim prijelazima. Konkretno, nama su najzanimljiviji Plovanija i Kaštel, odnosno Sečovlje i Dragonja sa slovenske strane.
Kako javlja slovenski portal Siol.net, na bivšim graničnim prijelazima koparski će policajci postaviti kamere za nadzor brzine.
Siol.net piše da se velika većina putnika i dalje zaustavlja kod kontrolnih kućica, a vozači kamiona usporavaju kada voze područjem bivšeg graničnog prijelaza. S druge strane, ima onih koji projure ne poštujući znakove ograničenja koji su na području Dragonje 30, a na Plovaniji 40 kilometara na sat.

Upravo radi toga najavljuju postavljanje kamera.
-Kazne počinju s kaznom od 40 eura za prekoračenje od 10 kilometara na sat, ali ako prekoračite više od 50 kilometara na sat, kazna je 1.200 eura i 18 kaznenih bodova za slovenske vozače. To znači da ćete ostati i bez vozačkog ispita, upozorava Loris Čendak iz Policijske uprave Koper.
Također, u sljedećih nekoliko dana krenut će radovi na bivšim graničnim prijelazima, što će rezultirati većim brojem radnika. Vozači će stoga morati biti još oprezniji i brinuti o sigurnosti prometa.

Cijeli članak pročitajte na linku https://siol.net/novice/slovenija/na-nekdanjih-mejnih-prehodih-bodo-postavili-radarje-595957

Foto MOT 08 - Plesna predstva Motina i snježno kraljevstvo

POREČ: Zbog velikog interesa MOT 08 otvorio upise u novu plesnu grupu

Vratarski kamp Cotić-STarčić

Goalkeeper camp Cotić-Starčić postao najveći vratarski kamp u Europi