in

Na ulazu u Červar Porat dovršen novi kružni tok

Na ulazu u Červar pušten je u promet novi kružni tok, koji će značajno povećati sigurnost tog, donedavno opasnog raskrižja.

Kako saznajemo, investitor, Grad Poreč u suradnji s Upraviteljem Županijskom upravom za ceste uredio je postojeće trokrako T raskrižje ŽC 5039 (Bašarinka – AC Ulika) i NC 215 (Červar Porat) na ulazu u naselje Červar Porat rekonstrukcijom montažnim elementima iz T raskrižja u montažno kružno raskrižje.

-Investicija je planirana u dogovoru s Mjesnim odborom Červar Porat i mještanima, kako bi se povećala protočnost, smanjila brzina motornih vozila i povećala razina sigurnosti za sve sudionike u prometu.

U ovoj fazi izvedena je prva faza javne rasvjete što podrazumijeva postavljanje kabela pod zemljom i izvođenje temelja stupova rasvjete. Unutrašnjost rotora i montažnih razdjelnih otoka u prilazu rotoru investitor se hortikulturno uredila sadnjom masline i posipavanjem kamenih oblutaka, ističu u Gradu Poreču.

Preostaje dovršiti još nekoliko detalja, a želja je, kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste, u narednom razdoblju u potpunosti obnoviti cestu Bašarinka – AC Ulika, saznali smo od glasnogovornice Grada Poreča Ajne Temimović.

trgovina supermarket ilustracija pixabay

U voću utvrđena povećana količina pesticida klorpirifosa

NOVIGRAD: Na krovu dvorane natjecanje u skokovima na trampolinu