in

NACIONALNI STOŽER: Ukinuta karantena za vozače kamiona, otvaraju se kafići bez terasa, s radom počinju i autoškole

Ilustracija Pixabay

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske izvijestio je danas na konferenciji za novinare, 7. svibnja, kako je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno novih 6 slučajeva zaraze, a jedna je osoba preminula. Stožer je donio odluke kojima se omogućava rad autoškolama, ukidaju mjere karantene i samoizolacije za vozače kamiona, a s radom će u ponedjeljak moći početi i oni kafići koji nemaju terase.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom tako da je u Hrvatskoj ukupno zaraženo 2.125 osoba. Ozdravila je 1.641 osoba dosad. PReminula je još jedna osoba pa je ukupan broj umrlih 86.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako će se omogućiti rad autoškolama i izvan snage stavitio odluke o primjeni karantene i samoizolacije za vozače međunarodnog transporta.  Za obje odluke Stožer će izraditi i pripadajuće preporuke, a na snagu stupaju danas, piše Dnevnik.hr. 

Na pitanje hoće li Stožer popustiti zahtjevima ugostitelja koji traže da dio gostiju može sjediti unutra, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da su objavljene upute za rad ugostiteljskih objekata.

Propisali smo stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije nakon svakog gosta i nema nikakvih spornih elemenata. S obzirom da imamo puno objekata bez terase, donijeli smo odluku da će i oni moći raditi, rekao je Capak te dodao kako će objekti koji imaju i terasu također moći raditi i u zatvorenom dijelu.

Božinović je na pitanje kada će se ukinuti propusnice odgovori da to ovisi o nastavku pozitivnog trenda u broju zaraženih. 

dino kozlevac istarski stožer civilne zaštite

Samo 5 posto djece vraća se u školske klupe, svi će vrtići otvoriti vrata osim na Poreštini, Rovinjštini i Labinštini

I SEZONSKI OBRTI konačno mogu dobiti potpore HZZ-a