in

Najava prometne akcije s ciljem zaštite pješaka

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Postaja prometne policije Pula će sutra, 28. ožujka od 9 do 14 sati na svojem postajnom području provesti preventivno-represivna prometna akcija „Zaštita pješaka”.

Budući da se u ožujku 2023. bilježi povećanje broja prometnih nesreća i stradavanja pješaka Postaja prometne policije Pula će u cilju osvješćivanja sudionika u prometu o potrebi poštovanja prometnih propisa, te podizanja sigurnosti, posebice u vidu zaštite pješaka kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

U dosadašnjem djelu kalendarske godine Postaja prometne policije Pula zabilježila je 81 prometnu nesreću u kojima su stradale 32 osobe, od kojih jedna smrtno, tri osobe su zadobile teške, a 28 osoba lake tjelesne ozljede. U 11 prometnih nesreća obaranja pješaka stradalo je ukupno 13 pješaka od kojih su dvoje zadobili teške, a 11 pješaka je lakše ozlijeđeno.

Tijekom provedbe prometne akcije provodit će se nadzor obveza vozača prema pješacima i pravilnog kretanja pješaka. Vozače pozivamo da se pješačkim prijelazima približavaju smanjenom brzinom i propuštaju pješake koji stupaju ili su već stupili na obilježeni pješački prijelaz, te posebnu pozornost posvete djeci, starim i iznemoglim osobama, slijepim osobama ili drugim osobama s invaliditetom.

Pješake pozivamo da se kreću nogostupom ili drugom prikladnom površinom, te da kolnik prelaze na za to obilježenim mjestima, nakon što su se dobro uvjerili da to mogu učiniti na siguran način, uz obvezu poštovanja odredbi svjetala na semaforu za pješake, objavila je Policijska uprava istarska.

Foto Judo klub Istarski borac Pula

Berba medalja za judaše Istarskog borca na Sakura cupu

Bez vode 28. ožujka dio Vrsara