in

Berba medalja za judaše Istarskog borca na Sakura cupu

Foto Judo klub Istarski borac Pula

U subotu 25. ožujka 2023., u organizaciji Judo kluba Sakura, održan je 12. međunarodni judo turnir Sacura cup. Članovi Judo kluba Istarski borac Pula nastupili su u uzrastu djevojčica i dječaka u konkurenciji između 660 natjecatelja i 50 ekipa.
Zlatnu medalju i najviši plasman ostvarila je Nika Pletikos u težinskoj kategoriji do 44 kilograma  S ukupno tri pobjede,  Nika je kombinacijama ručnih bacanja i zahvatima držanja u parteru sve borbe završila ipponima prije isteka vremena. U težinskoj kategoriji do 52 kilograma Nina Šverko osvojila je brončanu medalju i također pokazala odličnu formu za predstojeće prvenstvo države.

U uzrastu dječaka najviši plasman osvojio je Diego Delbianco u težinskoj kategoriji preko 66 kilograma, osvojivši srebrnu medalju. S ukupno tri pobjede plasirao se u finale, u kojem se susreće s fizički spremnijim Galom Frankež, predstavnikom Mariborskog Apolona.
Brončane medalje osvojili su Gabriel Laikauf u težinskoj kategoriji do 66 kilograma i David Pauro u težinskoj kategoriji do 60 kilograma.

Obojici je trebalo u početnim borbama da uđu u ritam, te su u borbama za broncu dominantnim bacanjima zasluženo slavili. Fran Flah zauzeo je sedmo mjesto s pobjedom i dva poraza u težinskoj kategoriji do 50 kilograma, dok je Aleks Pavlinović ostao bez plasmana upisavši poraz u prvom kolu u težinskoj kategoriji do 55 kilograma, saznajemo iz kluba Istarski borac.

Odbojkašice Osnovne škole V. Nazora Vrsar

VRSAR: Veliki uspjeh odbojkašica na državnom prvenstvu osnovnih škola

policija pješački prijelaz prometni policajac

Najava prometne akcije s ciljem zaštite pješaka