in

Najveći dosad – POREČKI vijećnici usvojili proračun u visini od 303,87 milijuna kuna – oporba protiv

Foto Tanja Kocijančić

Porečki su vijećnici većinom glasova večeras usvojili proračun za 2020. godinu u visini od oko 303,87 milijuna kuna, najveći u povijesti. Ovaj najvažniji gradski dokument prihvaćen je s 10 glasova pozicije, dok su oporbenjaci bili protiv, njih 4, te uz jedan suzdržani glas.
Amandmani gradonačelnika Lorisa Peršurića prihvaćeni su i uvršteni u proračun. Za njih se nije glasalo. Osim njegovih devet, bila su i tri amandmana nezavisnog Maurizija Zennara, od kojih je tek jedan prihvaćen i to djelomično.


Popis svih amandmana, odnosno na što su se odnosili, uz obrazloženja zašto jesu, odnosno nisu prihvaćeni, može se pogledati na poveznici:
http://www.porec.hr/sadrzaj/dokumenti/točka%201.4.%20Amandmani%20na%20Proračun%20za%202020..pdf

Jedini malo burniji moment u ovom prvom dijelu sjednice bila je reakcija HDZ-ovca Dražena Prgića koji je htio dati svoje mišljenje na proračun što mu predsjednik Vijeća Adriano Jakus nije dozvolio, objasnivši da su na prošloj sjednici donijeli zaključak da će tada biti rasprava, a večeras prihvaćanje ili odbijanje amandmana. Njihova je polemika potrajala dok Jakus nije prekinuo sjednicu, jer niti nakon opomene Prgić nije htio napustiti govornicu.

TAR: Kuhano vino i karamelizirane jabuke posebna blagdanska ponuda u DeguStazioneu

Fotogalerija iz VIŽINADE: Božićni poklon paketi i druženje za umirovljenike