in

NAJVIŠE U ISTRI: Velika kontrola vožnje jet-skijeva na Jadranu, u jednom danu 307.000 kuna kazni

Ilustracija

U AKCIJI pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru Jet ski 2021, koja se održala danas od 11 do 18 sati, utvrđeno je 145 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 307.534 kune, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U lučkim kapetanijama Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika provedeno je ukupno 279 pregleda, najviše na području Rijeke (55).

Lučka kapetanija – Foto Ministarstvo mora i prometa

Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31.

Najveće kazne izrečene na području Pule

Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule, gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

Cilj akcije bio je provjeriti spremnost i učinkovitost djelatnika sigurnosti plovidbe kako bi se još bolje osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu u vrijeme kada na moru boravi veći broj turista te plovi veći broj plovila.

Navodi se kako su u akciji sudjelovala sva raspoloživa plovila i djelatnici iz lučkih kapetanija.

“Svjedočimo porastu broja nesreća s jet-ski vozilima”

Akcija je posebnu pažnju posvetila kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet-skija.

“S obzirom na to da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja nesreća s jet-ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača”, istaknulo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naplaćeni iznos kazni se odnosi na naplatu na licu mjesta, dok se kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju posebno putem prekršajnih prijava, dodaje se u priopćenju.

Izvor Index

LOVREČEVA: KAF dodijelio nagrade za najbolje fotografije, AntiTodor stand-upom oduševio

Istra – Sedam novozaraženih, sve više hospitaliziranih