in

NAPLATA POČELA: Nova pravila parkiranja kod pulske bolnice

Foto Opća bolnica Pula

Opća bolnica Pula donijela je 14. kolovoza 2023. nova pravila za parkiranje na parkiralištu bolnice. U nastavku donosimo dijelove odluke koja je objavljena na web stranici OB Pula.

Pacijenti, korisnici usluga koje pruža OB Pula, zaposlenici OB Pula za radnog vremena i ostali korisnici. Građani za vrijeme posjeta pacijentima u bolnici besplatno parkiraju na parkiralištu.
Ostali korisnici plaćaju naknadu za korištenje parkirališta.

Korisnici usluga prilikom ulaska na parkiralište iz parkirnog automata preuzimaju listić – parkirnu kartu. Nakon pružene usluge, na prijemnom šalteru pojedine ambulante poništavaju parkirnu kartu, te im je omogućeno da u vremenu od 30 minuta nakon poništenja parkirne karte besplatno napuste parkiralište.

Zaposlenici OB Pula, za vrijeme njihovog radnog vremena, ulaze na parkiralište i izlaze sa parkirališta korištenjem beskontaktne kartice za evidenciju prisutnosti na radu. Ostali korisnici prilikom ulaska na parkiralište iz parkimog automata preuzimaju Iistić – parkimu kartu te prilikom izlaska na parkirnom automatu beskontaktno plaćaju naknadu za parkiranje.

Zaposlenici OB Pula za vrijeme kada nisu na radu u statusu su ,,ostalih korisnika” parkirališta te podliježu naplati parkiranja. Zabranjeno je davanje beskontaktne kartice drugom radniku ili trećoj osobi ili korištenje tuđe beskontaktne kartice radi omogućavanja ulaska na parkiralište kao i drugi slučajevi zlouporabe beskontaktne kartice.

Za potrebe parkiranja bicikala, mopeda i motocikala osiguran je besplatan obilježeni parking na ulazu u vanjski parking, prije ulazne rampe te uz pješački prolaz na istočnoj strani zgrade Poliklinike. Unutar kruga OB Pula zabranjeno je zadržavanje i parkiranje motornih vozila, osim na posebno označenim mjestima. Iznimno u krug OB Pula dopušten je ulaz za sljedeća vozila:  vozila hitne pomoći i saniteta, vozila kojima se prevozi pacijent koji treba hitnu zdravstvenu skrb, vozila u kojima se prevoze pacijenti s invaliditetom na dijalizu, fizikalnu terapiju ili nepokretni pacijenti, vozila u kojima se prevoze nepokretni ili teško pokretni pacijenti na liječenje / hospitalizaciju i pregled, vozila za prijevoz pokojnika, službena vozila MUP-a, vatrogasaca i drugih državnih tijela, vozila dostave, komunalnog prijevoza i zbrinjavanja otpada, lužbena vozila ustanove i ostala vozila uz posebnu dozvolu ravnateljice.

Vozila kojima je odobren ulaz unutar kruga OB Pula zbog prijevoza pacijenta na liječenje (hospitalizaciju / pregled / terapiju), po iskrcaju pacijenta odmah, a najkasnije u roku od 30 minuta od ulaska napuštaju krug OB Pula, bez naknade za parkiranje.

Vozila koja najkasnije u roku od 30 minuta od ulaska u krug OB Pula ne napuste krug u statusu su ostalih korisnika parkirališta te podliježu naplati parkiranja, osim ako su pratnja pacijentu kojem se pruža usluga u OB Pula.

Pravila ima još, a pročitajte ih na stranicama Opće bolnice Pula.

Foto Grad Poreč

POREČKA Nova Vas proslavila Rokovu uz svečanu misu, sportske turnire i glazbu

Foto Teatar Naranča - PR Dražen Zečić

Funtana slavi sv. Bernarda: 17.8. komedija “Za kulturu pronti”, za vikend Zečić, Queen Tribute Band, zabava za djecu…