in

NATJEČAJ LAG-a: Sv. Lovreč za obnovu društvenog doma dobio 148 tisuća bespovratnih kuna

U prostorijama LAG-a „Središnja Istra“ nedavno su uručene odluke o odabiru projekata temeljem LAG natječaja pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Obnova doma košta 460 tisuća kuna

Sveti Lovreč je za obnovu društvenog doma dobio 148.500 bespovratnih kuna, a na Poreštini su za svoje projekte sufinanciranje dobili još i Poreč, Funtana i Vrsar.

-Ukupni iznos investicije je 460.000 kuna s PDV-om, od čega je od LAG-a dobiveno 148.250 kuna, a ostatak financira Općina Sv. Lovreč.
-Predmetna investicija obuhvaća kompletnu obnovu sanitarnog čvora uz rušenje pregradnih zidova, zamjenu keramike i postavljanje novih sanitarnih uređaja i pribora. Potom, projekt podrazumijeva uređenje glavne dvorane s uklanjanjem postojećeg brodskog poda i postavljenjem kamenih ploča kao zaštita od prljanja, zatim obnovu vanjske i unutarnje stolarije, vodovodnih instalacija, te ugradnju sustava grijanja i hlađenja uz obnovu elektrotehničkih instalacija i unutarnje rasvjete, doznajemo od općinske pročelnice Greis Poropat.


Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bile su jedinice lokalne samouprave, a natječajem je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 12 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 4.043.306,89 kuna. U sklopu LAG-ovog natječaja dodijeljene su pojedinačne potpore u rasponu od 129.000 do gotovo 150.000 kuna, odnosno sveukupno 1.752.208 kuna.

MUP postavlja još fiksnih kamera – evo gdje će biti postavljene

KAŠTELIR: Svjetski dan turizma uz zbirku House of memories, slikanje vinom, izradu kosira i pečata od krumpira, domaća jela…