in

MUP postavlja još fiksnih kamera – evo gdje će biti postavljene

Fiksna kamera u Stranićima

Dva mjeseca je na snazi novi zakon.

Hrvatska ne posustaje u borbi za sigurnije prometnice. Prije dva mjeseca na državne je ceste postavljeno je 59 novih modernih kamera koje su itekako imale posla. Baš kao i oni koji poslije ispisuju kazne.

“Dolaze i nove kamere. Već sljedeće godine idemo sa 16 novih kamera na 28 lokacija, a one će biti na području cijele Hrvatske. Dolaze i na područje PU zadarske, šibensko-knineske, splitsko-dalmatinske, vukovarsko-srijemske, brodsko-posavske i požeško-slavonske”, kazao je Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

“Već sada u ovom trenutku pokrili smo većinu policijskih uprava određenim kamerama što nam je i bio cilj. Tamo gdje smo ih postavili, brzina se smanjila. Kamere imaju ne samo represivnu, nego i preventivnu svrhu. Osim brzine otkrivaju još neke prekrašaje: je li vazač bio vezan, je li koristio mobitel, nepropisno pretjecao…”, kaže Mataija za RTL.

Dva mjeseca je na snazi novi zakon: “Prvi rezultati pokazuju da je itekako donio rezultate. Što se tiče statistike bilježimo smanjenje svih statističkih pokazatelja. Najvažnije je da je 17 posto manje smrtno stradalih.”

Naime, nove kamere su iznimne kvalitete i vide sve. Kvaliteta im je toliko dobra da se u automobilima vide gotovo svi detalji.

Osim brzine otkrivaju još neke prekrašaje: je li vozač bio vezan, je li koristio mobitel, nepropisno pretjecao…

Upravo zbog toga, vozači su počeli više paziti po cestama.

Izvor Poslovni.hr

POREČ: SVJETSKI DAN TURIZMA uz sajam domaćih proizvoda, gratis marendu, glazbu i dodjelu nagrada najljepšima – pogledajte bogat program

NATJEČAJ LAG-a: Sv. Lovreč za obnovu društvenog doma dobio 148 tisuća bespovratnih kuna