in

Nemojte koristiti pirotehniku!

Policija poziva građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne zlorabe pirotehnička sredstva, da ne voze ukoliko su pili alkohol te da se pridržavaju epidemioloških mjera i čuvaju jedni druge

Kao i svake godine, za očekivati je da će građani u novogodišnjoj noći koristiti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva kako bi ispratili godinu na izmaku. Policijska uprava istarska stoga još jednom podsjeća da pirotehnička sredstva nisu igračke i da njihovo neoprezno i nestručno rukovanje može izazvati teške posljedice.

Policija poziva građane da budu oprezni ukoliko koriste pirotehnička sredstva te posebno apelira na roditelje da obrate pozornost na djecu kako ne bi ozlijedili sebe i druge osobe. Podsjećamo na savjete kojima će se spriječiti teže posljedice prilikom korištenja pirotehničkih sredstava:

  • pirotehnička sredstva kupujte isključivo u prodavaonicama u kojima je njihova prodaja dopuštena
  • pirotehnička sredstva upotrebljavajte isključivo prema priloženim uputama
  • ne pokušavajte ponovno aktivirati pirotehničko sredstvo koje je ”zatajilo” u prvom pokušaju
  • pirotehnička sredstva upotrebljavajte isključivo na otvorenom prostoru
  • ne bacajte pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi
  • ne bacajte pirotehnička sredstva prema drugim osobama ili životinjama.

Štititmo jedni druge
Iako je blagdansko vrijeme tradicionalno vrijeme okupljanja, u krugu obitelji i prijatelja, podsjećamo građane na poštivanje epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti Covid-19. Štitimo jedni druge i provedimo ovo blagdansko vrijeme sigurno te ostanimo odgovorni i zdravi!

Ako piješ, ne vozi!
U vrijeme blagdana teško je izbjeći alkohol, ali zato izbjegnite volan! Podsjećamo građane da su alkohol i neprilagođena brzina  najčešći uzročnici prometnih nesreća, zato poštujte prometne propise i ne upravljajte vozilom ako ste konzumirali alkohol kako bi blagdane proveli u sigurnom ozračju.

Porečani i Vrsarani najavili: Ovo je tek prva tura, vozit ćemo opet kamp kućice u potresom stradala područja

Izvlačenje lutrije Društva invalida Poreč 2020.

POREČ: Izvučeni dobitnici lutrije DRUŠTVA INVALIDA! Provjerite svoje listiće