in

Nevrijeme: Superćelija zahvatila središnju Istru, padale ledene gromade

Foto Matthew Budimir - Tuča u Kukcima - Tuča u Šušnjevici - Neverin/Viviana Lukšić

Oko 2 sata jaka superćelija koja je pristigla iz smjera Venecije protutnjala je Istrom. Pogoršanje je bilo naglo uz olujni nalet vjetra, a padale su i ledene gromade.

Doduše, na našem području (Tinjanština) bile su rijetke, međutim s obzirom na snagu sustava u okolici vjerojatno ima značajnijih šteta. Iz centra sustava puhao je jak vjetar, što se dobro vidi na priloženom grafičkom prikazu karte udara vjetra. To je tek početak nove, izražene promjene vremena koja može širem području donijeti opasne vremenske pojave, piše danas, 25. srpnja, Istramet.

Foto Matthew Budimir - Tuča u Kukcima 24-7-2023
Foto Matthew Budimir – Tuča u Kukcima

Prema podacima Europskog laboratorija za jake oluje (ESSL), u Italiji je 19.07. zabilježena tuča promjera 16 cm, što je prema njihovim informacijama novi europski rekord, objavio je danas Istramet. Takozvana divovska tuča (promjer >10 cm) zabilježena je 2 puta u Hrvatskoj i 22 puta u Italiji, uglavnom u okolici Padove i zaleđu Venecije. U Hrvatskoj je najveća tuča zabilježena u Ribniku, a imala je promjer 13 cm, dok je u Italiji kod mjesta Carmignano di Brenta primjer tuče iznosio nevjerojatnih 16 cm, piše Istramet 25. srpnja 2023.

Screenshot Istramet

Foto Policijska uprava istarska

U Istri uhvaćen još jedan pedofil: Satom snimao golu djecu

Sandra Bagarić i publika - Foto TZ Funtana

FUNTANA: Odgođen koncert “Bel Cante” Sandre Bagarić i Martine Tomčić