in

Nije samo hrana: Sad se s tržišta povlače i dva proizvoda za djecu

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u utorak da se s tržišta opoziva silikonski tanjur i šalica za djecu trgovačkog naziva “Mushie” zbog utvrđene migracije hlapljivih spojeva.

Riječ je o proizvodu podrijetlom iz Kine, barkoda 0810052460536, a broj artikla je: 2320031. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, stoji u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom (EZ) br. 1935/2004 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. listopada 2004. o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Detaljniji podaci o proizvodima dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom: Uvjeti prodaje – AnnikaBaby

Proizvođač je Shenzhen Kean Silicone Product Co. Ltd., Kean Industrial Park 61, Cazi North Road, Shenzhen, Kina, a na hrvatsko tržište proizvod je stavila tvrtka UNCA d.o.o., Milana Mikanca 10, 10000 Zagreb.

Foto AnnikaBaby

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je ranije u utorak potrošače o opozivu dva proizvoda, vrhnja i Cremina za kuhanje, zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.

Nekoliko dana prije toga zaredalo se povlačenje sladoleda, jogurta…

Iz Ministarstva poljoprivrede u ponedjeljak su poručili kako velik broj opoziva i povlačenja prehrambenih proizvoda s tržišta zbog pojave pesticida ili drugih faktora dokazuju da funkcionira sustav sigurnosti hrane i zaštite potrošača, objavio je Dnevnik.hr.

nevrijeme istramet munje šajete pula foto sendi smoljo

Stiže novo jako pogoršanje vremena, moguće bujične poplave, pijavice, tuča…

POREČ: LGBT festival “Homo, fešta!” donosi bogat program uz glazbu, filmove i tribine