in

NORIJADA 22. svibnja – Maturanti, obilježite dostojno svoj dan

Policijska uprava istarska poziva maturante da taj dan obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.


Budući da sutra, 22. svibnja, diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili Norijadu, Policijska uprava istarska poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.  

Proslava kraja školske godine u nekim će gradovima započeti već u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

I ove godine Grad Pula i srednje škole organiziraju program za sve maturante, koji započinje u 10 sati na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, okupljanje maturanata popratit će i policijski službenici, ali i druge mjerodavne službe, odnosno Crveni križ, profesori i predstavnici Savjeta mladih Grada Pule, koji će voditi brigu o svim potrebama manifestacije. 

Osim u Puli, maturanti će slaviti i u drugim gradovima u Istri te će policijski službenici i tamo osigurati da se završetak srednjoškolskog školovanja proslavi bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika protupravnih ponašanja.

Policijska uprava istarska čestita maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da ga proslave dostojanstveno te da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana, priopćeno je iz PU istarske. 

Policija prijavila 22-godišnjaka koji je pijan usmrtio psa!

ISTRA ušla u TOP 10 najboljih destinacija u vodiču “Best in Europe 2019.” Lonely Planeta