in

NOVA INVESTICIJA U FUNTANI: Gradi se potpuno nova cesta kroz Coke vrijedna 5 milijuna kuna

Foto Tanja Kocijančić

Jedna od važnijih ovogodišnjih investicija Općine Funtana, gradnja potpuno nove prometnice kroz naselje Coki koja će spojiti kamp Punticu s tržnicom i vrtićem, startala je danas, 20. studenog. Naime, izvođač radova, varaždinska tvrtka Colas-Hrvatska, jučer je uvedena u posao a danas počela skidati asfalt na cesti koja od kružnog toka kod Plodina vodi prema Puntici. Sutra će asfalt do kraja biti uklonjen pa će promet tom dionicom biti u potpunosti zatvoren.

-Investicija je teška oko 5,23 milijuna kuna s PDV-om. Vijećnici su na zadnjoj sjednici usvojili odluku o zaduženju kojom ćemo se za izgradnju ove ceste zadužiti za 4 milijuna kuna. Kredit je uzet u Zagrebačkoj banci s rokom otplate na deset godina, uz fiksnu kamatnu stopu od 1,09 posto, doznajemo od načelnika Mladena Grgete.

Dodao je da se probija potpuno nova cesta koja će imati svu potrebnu infrastrukturu i koja će značajno rasteretiti Ribarsku ulicu koja iz centra mjesta vodi u luku. Nova prometnica gradit će se četiri mjeseca, koliki je ugovoreni rok s izvođačem radova.

Od voditelja gradilišta Danijela Levaka iz tvrtke Colas-Hrvatska saznali smo da će većinu radova napraviti sami, a pojedine poslove odradit će kooperanti – firme Geostil iz Novigrada i Brolex iz Buja. Počeli su sa šest radnika a kako vrijeme bude odmicalo, ovisno o dinamici, na gradilištu će ih biti do 15.

U četvrtak će za prometovanje biti na snazi alternativni pravci tim dijelom Funtane i tako će biti do kraja investicije.

-Mještani se mole za strpljenje, da vozila parkiraju izvan obuhvata zone gradilišta i da poštuju privremenu prometnu regulaciju za vrijeme izvođenja radova, poručili su iz općinske uprave.

Foto&Tekst Tanja Kocijančić

Bez vode 21. studenog nekoliko ulica u Poreču

POREČ: Klaudio Žigante primio Nagradu Sv. Mauro