in

Nova javna rasvjeta u Novoj Vasi, Žbandaju, Fuškulinu, Červaru i Stanciji Amoroso, uskoro u Baderni i Varvarima

Grad Poreč nastavlja s radovima izgradnje i dogradnje postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima. Nakon postavljene nove javne rasvjete na području mjesnog odbora Nova Vas i Žbandaj, nedavno su se nastavili radovi na području mjesnih odbora Veli Maj, Anke Butorac i Fuškulin, te je u tijeku priprema za postavljanje javne rasvjete na području mjesnog odbora Baderna.

Radovi na postavljanju nove javne rasvjete

Na području MO Nova Vas postavljena je rasvjeta u naselju Vežnaveri i Blagdanići, na području MO Žbandaj u naselju Radmani i Žbandaj, zatim na području MO Fuškulin unutar naselja Muntižana i Dračevac. Postavljena je rasvjeta na ulazu u St. Amoroso na području MO A. Butorac, kao i javna rasvjeta unutar naselja Čevar na području MO Veli Maj. Također, vrši se izgradnja prve faze rasvjete na radovima montažnog kružnog raskrižja na području MO Červar Porat. U sklopu svih naselja, uz izgradnju novih stupnih mjesta vrši se i zamjena starih svjetiljki.

Ukupno je navedenim zahvatima ugrađeno 36 svjetiljki nadzemne i podzemne javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom te je zamijenjeno ukupno 42 svjetiljke derutne stare rasvjete adekvatnim svjetiljkama. Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na nedavnim sastancima s predstavnicima Grada Poreča, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Slijedeći na redu za postavljanje javne rasvjete su mjesni odbori Baderna i Varvari, priopćeno je iz Grada Poreča.

TAR: Radionica Goethe Instituta za osmaše kao priprema za međunarodni ispit iz njemačkog jezika

Policija upozorava na prijevaru: Ako ste primili ovakvu poruku ne odgovarajte